Afghanistanuppgörelsen klar mellan blocken

Nu är inte uppgörelsen formellt klar mellan Alliansen och De rödgröna men den kommer med största sannolikhet bli klar snart.
Och att de kommer vara överens kan man utgå ifrån. Alliansen har alla skäl att få en bred enighet i denna fråga.
Det främsta skälet lär vara att ju fler partier som är med på uppgörelsen desto färre är det som kan kritisera Afghanistansinsatsen när den spårar ur fullständigt.

Så Alliansen har all anledning att söka en bred uppgörelse. Lite svårare däremot att förstå varför Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle vara intresserade av det hela.
Men de kommer naturligtvis lydigt och snällt foga in sig i ledet. Och efter uppgörelsen är klar kommer vi få se Mona Sahlin bedyra att det här var den bästa lösningen för hela landet.
Att de gått till val på något annat är då bortglömd. Lars Ohly kommer att muttra lite men snällt och lydigt foga in sig i ledet tillsammans med de andra. För driva en egen politisk linje det mäktar han inte med.

Så hur blir då uppgörelsen?

1)    Tillbakadragandet påbörjas år 2011
2)    De svenska soldaterna skall ha lämnat landet år 2013

Men nu är det en del förbehåll som kommer att finnas i uppgörelsen. Det första är att före svensk stridande trupp börjar dra sig tillbaka så skall det skickas dit fler soldater och materiel.
Sedan kommer det att finnas någon skrivning om att det säkerhetspolitiska läget förändras så kan man flytta tiden för tillbakadragandet.
Naturligtvis kommer det formuleras med fler ord och med ett betydligt mer tvetydigt innehåll, men andemeningen kommer vara densamma.
Och det gäller då naturligtvis samma sak för året när truppen skall vara hemma att läget måste tillåta det hela.

Så vi kommer snart ha en bred politisk enighet att fortsätta vårt krig i Afghanistan så länge USA tycker att vi skall vara med. Lydiga lakejer till USA som vi är.

En stridspitt och dess motsatts


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Afghanistanuppgörelsen klar mellan blocken

  1. Pingback: Jinge.se » Sofia Arkelsten, värre än Blondinbella?

Kommentarer är stängda.