300 per kommun blir det

Flyktinströmmen till Sverige verkar hamna på runt 75.000 till 89.000 personer i år. Detta efter att Migrationsverket än en gång uppdaterat sin prognos för året.
Det nämns också av Billström och Migrationsverkets Danielsson kritik mot kommuners ovilja att ta emot flyktingar. Sedan kommer detta:

Skulle alla Sveriges 290 kommuner ta ett solidariskt ansvar för nyanlända så skulle det innebära att varje kommun skulle ta emot 36 personer. Det handlar om politisk vilja.

Nu blir förstås siffran inte 36 personer per kommun utan snarare runt 300 personer räknat på det beräknade antalet flyktingar som lär komma i år. Vilket är nästan nio gånger fler än den siffran som presenteras i artikel.
Och så har ju kommunerna inget val när det gäller flyktingar. Migrationsverket placerar ut dem på eget bevåg och kommunerna får ta hand om en del av ansvaret som skolgång med mera för dem.
Så inte många rätt i den artikeln mer än att antalet lär nog bli högre än vad Migrationsverket tror. Den etniska rensningen av kristna i Irak lär spä på det hela en del.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.