Nu börjar alliansen slakten av företag

Först ut till försäljning av de statliga företagen, eller företag med stort statligt ägande verkar Telia bli.
Vice ordförande Carl Bennet kastas ut från styrelsen enligt Dagens Industri. Att Carl Bennet
kastas ut är förståeligt, han är den enda som haft kurage i styrelsen att protestera mot planerna att sälja ut och därmed slakta företaget.

Kvartalskapitalisten Christer Gardells linje blir nu den gällande. Den innebär att företaget skall skyffla ut så mycket pengar som möjligt till aktieägarna. När sedan bolaget har tömts på kapital lämnas det åt sitt öde och går en långsam sotdöd till mötes.

När styrelseförändringen är genomförd kommer Telia att styras av nickedockor som saknar egna åsikter och om gladeligen slickar uppåt och sparkar nedåt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.

3 svar på Nu börjar alliansen slakten av företag

 1. Ryan skriver:

  Hoppas högern inte hinner göra för mycket skada innan dom slängs ut ur regeringen igen. Det är trots allt vi vanligt folk (arbetarna) som får leva med konsekvenserna av hertigarnas destruktivitet.

 2. gester skriver:

  Tja våra sjukhus inkl universitetssjukhusen kommer troligtvis ryka under den här mandatperioden. Stopplagen tas bort under nästa år så…
  Så de kommer hinna med mycket före nästa val. Dessutom saker som det inte går att ställa till rätta efteråt.

 3. Karamell skriver:

  Aha, det *var* någon annan som hade skrivit om Telia-slakten.

  Ja, det är väl bara början, först Telia, snart Apoteket – vågar man gissa på att Vattenfall står på tur? Det är ju precis som Telia ett bolag med enorma tillgångar – och dessutom massor med eget kapital.

Kommentarer är stängda.