Tvättmaskiner och klockor

Tvättmaskiner och klockor har föga gemensamt. Faktiskt ju mindre gemensamt de har desto bättre. Om man med gemensamt avser att klockor inte bör tvättas i en tvättmaskin.
Det finns en annan gemensam sak med dem, som jag olyckligtvis råkade ut för.
I mitt förra yrke arbetade jag som säljare. Och som alla vet kan säljare inte arbeta utan någon form av extra morot. Lönen är inte tillräckligt utan det måste finnas ett tävlingsmoment också.

Säljtävlingar var standard i företaget där jag arbetade i många fall med resor som priser. I början lite blygsamma som till Danmark. Bör där påpeka att för en Uppsalabo som jag var är en sådan resa lite mer än för en skåning.
Sedan varefter karriären tog fart blev det lite längre resmål som Tyskland, Frankrike Kanarieöarna och så där. Den längst utflykten var en tur till Brasilien några veckor tillsammans med fru som var priset i en av dessa säljtävlingar. Oturligt nog gick resan med flyg. Personligen skulle jag ha föredragit att åka båt gärna en sådan här båt. Att flyga skrämmer mig inte i sig utan det är när flygplanet slutar flyga oplanerat som har en viss avskräckande effekt.

Andra säljtävlingar kunde vara att man fick välja presenter ut tjocka flotta kataloger med en massa godis i. En sådan katalog skickades till mig i samband med en annan säljtävling. Där på i början fanns den klocka som i reklamen brukade beskrivas som den som män som styr världens öden använder. Dvs en Rolex, en riktig, ingen fuskklocka. Upptäcker till min stora glädje att mina säljpoäng räcker precis till klockan.
Men här gör jag det stora misstaget, jag råkar ta hem katalogen. Min fru för syn på den och frågar vad det är. Sedan börjar hon bläddra i den och ser saker som jag aldrig hade tänkt på.
Snabbt och resolut konverterar hon min Rolexklocka till en tvättmaskin, solarium och några andra helt fantasilösa prylar.

Men med facit i hand kan jag konstatera att mitt val hade varit bättre. Tvättmaskinen är utbytt, solariet sålda vi några år efter. Med andra ord inget kvar men på uret.se avdelning för klockor ser jag att priset på klockan är nu det dubbla.
Med andra ord mitt val hade varit bättre.

Nu som egen företagare får jag försöka hitta på en tävling för mig själv jag har redan sett ut priserna,  en mobiltelefon LG Prada och en Breitling klocka. Rolex är nog lite för brackigt när jag tänker efter. Att jag kommer vinna är inget tvivel om. Men min fru är fortfarande samma som förra gången så det kan uppstå en del problem när jag skall försöka få ut vinsten…den här gången också.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.