Spel till nytta

Det brukar vara en del diskussioner om TV- och dataspel hur dess inverkan kan vara på användarna av spelen. Framför allt unga, och då i termer av att spelen kan ha en negativ inverkan på människor.
Där tar jag med glädje emot en liten notis om att spel kan göra dig smartare som exempelvis Tetris. Om nu någon kommer ihåg det spelet. Annars så var det där med olikformade figurer som föll ned och skulle vändas rätt så de försvann annars förlorade man.
Tetris var faktiskt lite beroendeframkallande att spela när det kom. Detta trots att man inte fanns något slut på det. Utan det gick hela tiden fortare och fortare.
Fast det kanske fanns ett slut på det men jag nådde aldrig dit. Om jag inte nådde dit kan det bero på att jag nog spelade det lite för sällan. För om jag hade spelat det mer borde jag ha nått slutet eller i alla fall förstått om det fanns ett slut eller inte.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Spel till nytta

  1. Ontiarmen skriver:

    I min ungdom sade jag att alla var idioter om vi ungdomar påverkades av spel o video. Huuuga vad fel jag hade, kan jag säga nu. Visst fan påverkades vi, problemet var bara att vi inte visste om det. Hur man skall lösa det, tvistas det om…men jag tror jag har lösningen!! 😀

Kommentarer är stängda.