Smart stöld

Via Mickey såg jag om en smart kupp på Helsingborgs lasarett. Där en falsk sjuksköterska lyckades komma över narkotikaklassade preparat genom att uppge att hon skulle vara vikarie. Det får mig att tänka på en händelse för många år sedan då jag bodde i Västerås.

Då på den tiden var enarmade banditer tillåtna lite överallt. Banditer som matades med enkronor. På det större varuhuset Sigma i Västerås fanns en stor sedelväxlare där man kunde växla 10-kronors sedlar till enkronor.
Storleken på sedelväxlaren var ungefär som en större byrå och vägde naturligtvis därefter.

En vacker dag fanns en lapp på den där det stod – Trasig -. Inte alltför ovanligt tyckte personalen och några efterforskningar vem som satt dit lappen gjordes inte, för det kunde ju ha varit någon ur förmiddagsskiftet.

Sedan på eftermiddagen kom det upp två stycken män i overaller, som pulade lite med maskinen för att laga den. Men de konstaterade att de tyvärr behövde ta med den till verkstaden för att laga den.
Och eftersom sedelväxlaren stod en våning upp så undrade de om några i personalen kunde hjälpa till att bära ned för trappen då den som sagt var vägde en del.
Personalen hjälpte bredvilligt till att få ned den för trappen och in i en väntande skåpbil.

Sedelväxlaren är fortfarande försvunnen.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Smart stöld

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Haha, fyfan vad genialt! Sånt folk borde fan belönas med någon form av nobelpris. Jag menar, kan Obama få ett så kan väl smarta tjuvar också få ett.

 2. Pingback: När Ocean’s Eleven kom till Helsingborg | Udda Nyheter

 3. urban skriver:

  Tyvärr var det så länge sedan (70-talet) så det finns inte på nätet. Men VLT hade en rätt så raljant ton när de skrev om det då.
  Men det fungerar bra att göra så där.

  Jag har själv burit ut kopieringsmaskiner från företag för att ta dem till service där ingen har vetat vem jag var. Fast jag tog dem till service då och de kördes tillbaka.
  Var man ute i spenaten så hjälpte man servicekillarna på arbetet ibland med det.

 4. OntiArmen skriver:

  …och jag har KNYCKT en och fick företaget ifråga att betala en gång till det jag knyckte! 😀

 5. Mickey J Barczyk skriver:

  Helt otroligt att sånt kan hända. Själv har jag inte varit på någon slapp arbetsplats, alltid funnits en receptionist som kollat av folk och sånt. Till och med kollades man själv om man jobbade där och om man dök upp en dag när man inte skulle vara där. Fast det kanske beror på att vissa har mustasch 😛

 6. urban skriver:

  @Mickey. Säg inte det jag har helskägg.
  Och att gå via en reception tar lite extra tid. När jag sålde emballageprodukter gick jag in via lagret eller verkstadsingången. Inte hade man tid att trassla med receptionspersonal. De vill ju att man skall ha ett bokat besök.

Kommentarer är stängda.