Smart stöld

Via Mickey såg jag om en smart kupp på Helsingborgs lasarett. Där en falsk sjuksköterska lyckades komma över narkotikaklassade preparat genom att uppge att hon skulle vara vikarie. Det får mig att tänka på en händelse för många år sedan då jag bodde i Västerås.

Då på den tiden var enarmade banditer tillåtna lite överallt. Banditer som matades med enkronor. På det större varuhuset Sigma i Västerås fanns en stor sedelväxlare där man kunde växla 10-kronors sedlar till enkronor.
Storleken på sedelväxlaren var ungefär som en större byrå och vägde naturligtvis därefter.

En vacker dag fanns en lapp på den där det stod – Trasig -. Inte alltför ovanligt tyckte personalen och några efterforskningar vem som satt dit lappen gjordes inte, för det kunde ju ha varit någon ur förmiddagsskiftet.

Sedan på eftermiddagen kom det upp två stycken män i overaller, som pulade lite med maskinen för att laga den. Men de konstaterade att de tyvärr behövde ta med den till verkstaden för att laga den.
Och eftersom sedelväxlaren stod en våning upp så undrade de om några i personalen kunde hjälpa till att bära ned för trappen då den som sagt var vägde en del.
Personalen hjälpte bredvilligt till att få ned den för trappen och in i en väntande skåpbil.

Sedelväxlaren är fortfarande försvunnen.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Smart stöld

  1. Pingback: När Ocean’s Eleven kom till Helsingborg | Udda Nyheter

Kommentarer inaktiverade.