Palatskuppen misslyckades

Ser ut som försöken av Juholts motståndare inom S att avsätta honom misslyckades. Att det var ett försök kan man knappast tvivla på med alla turer omkring hans affärer. Dessutom gick en del ut mycket snabbt och krävde hans avgång.
Effekten lär bli en utrensning i leden bland dem som försökte få bort honom. Inte så mycket att säga om det, misslyckas man med en kupp kommer straffet efteråt.
Påminner om när jag själv i sena tonåren försökte mig på samma sak och fick ta konsekvenserna.

Jag var verksam i ett politiskt parti och hade varit det sedan 14-års ålder. Från början var aktiviteten begränsad med ett fåtal medlemmar. Men vid min sorti var vi uppe i hundratalet medlemmar.
Jag hade suttit i styrelsen och även i distriktsstyrelsen för föreningen. När det var dags för årsmöte ville valberedning föreslå mig till vice ordförande.
Valberednings ordförande motiverade det med att, även om jag var en mycket skicklig och kunnig debattör som bl.a. var ute och informerade på skolor så kunde jag vara lite för temperamentsfull ibland så det var bättre att jag under ett år gick bredvid ordföranden för att slipa av en del.
Han visste inte hur rätt han hade i det.

Vice ordförande nöjde jag mig inte med, utan det var ordförandeposten jag siktade mot. Så när årsmötet kom så försökte jag och några vänner göra en kupp mot valberedningen så när de presenterade sitt förslag så ställde jag upp som kandidat till ordförandeposten. Tvärtemot deras förslag till ordförande.
En rätt så tidskrävande omröstning tog vid, var vid tillfället runt 200 medlemmar där och vi hade begärt sluten votering.

När rösterna till slut räknades insåg jag att de 48% av rösterna jag fått inte riktigt slår 52% för valberedningens förslag.
Så det blev min sorti ur det politiska livet.

Vilket parti det gällde är kanske av mindre betydelse då åsikter förändras över tid, men Gösta ledde det partiet då.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.