Ljuva 70-tal, chans att återuppleva det igen i SVT

Du kommer väl ihåg TV-programmen på 70-talet?
Om inte eller du var för liten, så bestod utbudet av många och ibland långa program från länder som Kina, Kuba, Albanien, Nordkorea, Sovjetunionen, Östtyskland, ja då det hette Östtyskland så där på riktigt.

Det var under det årtiondet som nyhetssändningarna refererade med fullt allvar och utan kritik om de fantastiska röstsiffrorna som de statsbärande partierna fick över hela östblocket, 99,9% av alla de som röstat. Att det bara fanns ett parti och rösta på samt att det var en skyldighet att rösta nämndes bara så där i förbigående, om det överhuvudtaget nämndes.

Nu har SVT gett de av Er som har TV:n kvar chansen att återuppleva allt igen. Inte mindre än fyra timmars dokumentär om Fidel Castro och Kuba ikväll.

Tack SVT!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Pingat Intressant

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ljuva 70-tal, chans att återuppleva det igen i SVT

  1. Tomas Jonsson skriver:

    Det kanske balanserar dagens teve-utbud som domineras fullständigt av amerikansk propaganda.

  2. gester skriver:

    Jo det var en tanke, men huvudfilmen var amerikansk väl? Oliver Stones alltså.
    Men även om, så balanserar inte fyra timmar på långa vägar alla amerikanska långfilmer, såpor serier och allt som visas. Vars sekvensuppdelning av filmerna utgår ifrån att folk inte kan följa en handling i mer än 10 minuter. Fast att kalla det progaganda är väl ändå att ge skaparna av filmerna lite för mycket beröm. Beröm såtillvida att man kan tror att de målmedvetet försöker få fram ett djupare budskap. Fast iof konsumtion, våld, glamour och ”the american way” är ju en form av budskap det med.

Kommentarer är stängda.