Att prata för mycket i telefon

En liten incident idag.
En person ringde till mig och pratade in på telefonsvararen men glömde lägga på luren så jag fick höra de efterföljande dryga fem minuters samtal får mig att komma ihåg en sak.

Telefoner och det man säger i dem kan ge en hel del problem. Med andra ord att göra en Bosse Ringholmare är inte så där riktigt lyckat.
I mitt fall hände det för ett antal år sedan när jag arbetade som fältsäljare av bla tejp och produkter i anknytning till det.
Hos en kund där stod det rätt så klart att killen som satt som chef egentligen inte kunde bestämma så mycket själv utan det vara hans på pappret pensionerade far som sköta alla viktig inköp och andra beslut.
Så där blev det ingen affär direkt.

Efter besöket åkte jag till värdshuset i byn för att äta lunch. Under kaffet passade jag på att ringa till en kollega och vi pratade lite om kunder och affärer. Under samtalets gång refererade jag till den kund jag nyss besökt i ordalag som ”pappas gosse”.

Vi kan säga så här, att besöka ett företag på en liten ort och sedan äta lunch på ortens matställe och uttrycka sig förklenande om den formella chefen på ett av ortens större företag, ger inga affärer.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.