Ångvält är inte fy skam det heller

När jag läser om de som stal en byggkran på väg hem från krogen drar jag mig till minnes en incident från min ungdom.
Jag satt hemma hos en bekant på natten efter en kväll på krogen. Utanför stod en ångvält i samband med något arbete som då utfördes på Rudbeckianska skolan i Västerås.

Helt plötsligt hör vi att någon startar ångvälten och kör iväg med den. Min bekant ringer till polisen och rusar ut efter mig för att hindra de som kört iväg med den. Efter en kort språngmarsch så hinner vi ifatt. De två personerna som stulit ångvälten hoppar ned och försvinner.
Ångvälten fortsätter sin obevekliga färd in mot Västerås centrum närmare bestämt Sigmatorget. För att undvika den väntande katastrofen när ångvälten skall få närkontakt med något lyckas jag hoppa upp på den i farten för att göra en hjälteinsats och stanna hela ekipaget.
Väl uppe på ångvälten upptäcker jag att den inte är så lätt att stanna. Finns fler spakar än vad man tror när man tittar på en ångvält på håll.
Så det blir till att styra den istället för att undvika kollision.

Ungefär i höjd med Stadshotellet vänder jag mig om och upptäcker att en polisbil ligger och kör bakom mig. Av min kompis ser jag inte ett spår.
Börjar inse att det här nog inte kommer gå så bra när jag skall försöka förklara att jag bara skulle hindra framfarten och inte alls startade den.

En polis hoppar ut ur bilen och lyckas hoppa upp och stanna ångvälten till slut. Han fick extra bråttom att komma upp då jag lyckades lägga i backen på ångvälten och köra på polisbilen.
Väl på marken ser jag min kompis sitta i baksätet på polisbilen skrattande så tårarna rinner.
Nåja det hela löste sig ut problem och min kompis fick en hel del gliringar när han infann sig på sitt kvällsskift som larmoperatör på polisens ledningscentral.

Hade han inte arbetat där hade jag nog haft en liten prick i straffregistret nu.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ångvält är inte fy skam det heller

  1. Tina Ponting skriver:

    HA HA…….skönt att börja morgonen med,sedan lite kaffe….

Kommentarer är stängda.