Amatörernas afton

Nyårsafton idag eller amatörernas afton som Dean Martin kallade det. Med det menade Dean att nyårsafton vara den enda dag som han själv inte drack alkohol på, till skillnad från alla andra dagar. Nyårsafton är också fyrverkeriets dag med alla bortsprängda finger och skadade ögon. Samma visa år efter år. Alkohol och fyrverkeri är ingen bra kombination. Nja fyrverkeri och amatörer är heller ingen bra ide. Men ändå inget förbud eller begränsning. Det där med att man skall ha tillstånd att använda fyrverkeri i städerna verkar vara helt bortglömt. Det vill säga om nu någon överhuvudtaget kände till det.

Själv har man lust att sticka iväg på en kryssning för att slippa eländet. Fast misstänker att de även skjuter raketer på en nyårskryssning.
Skjuta däremot kunde man göra om man en gång i tiden åkte med den gamla Saga-båten till England. Fast det var på lerduvor man sköt. Intressant även om det inte gick så bra. Eftersom jag då skulle åka för att träffa en flickvän så blev det ett annat skjut sedan.
För övrigt är minnena från den kryssningen bortglömda.
Det kan kanske beror på att det var gratis snaps till maten. Som 17-18-åring var det ett tillfälle man inte kunde missa. Höll mig den enda en sort Aalborg Jubileums Akvavit. Det blev några vändor till snapsbordet. Så många att jag hörde något om ett nytt rekord i antal snapsar från en i personalen.
Skall kanske tillägga att det här var för över 30 år sedan.

Men kryssning blir det ingen i år. Vi behöver vara hemma och passa huset så ingen raket kommer in genom ett fönster och tänder eld på något. Så det får bli nyår i hemmet i stället.
Blir väl en amatörafton till skillnad från Dean Martin. Frågan är bara vara vad han drack istället på nyår. I TV-showerna påstods det att det vara te och inget starkare i glaset. Kanske det, men det var i alla fall inte grönt te. Vilket som te betraktat verkar vara någon form av underdryck med helande effekter. Verkar bra med grönt te passar inte riktigt på nyår så det får bli något lite starkare.
Så Gott nytt år på er alla.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.