75% klart

Får väl säga som Torbjörn Fäldin ang besiktningen av min miljöbil. Den nådde inte riktigt ända fram. Ett fel kvar att åtgärda så det blir en sväng till verkstaden igen.
Tre fixade av fyra är acceptabelt även om besiktningsmannen tyckte att den skulle vara 100%.
Så det får bli en ny ombesiktning om ett några veckor igen.

Påminner lite om när jag läste matematik på Komvux för ett antal år sedan. Matematikkurserna A till C gick bra. D-kursen var lite värre. Så på första provet missade jag fyra moment. Ett nytt prov på enbart de fyra momenten, klarade ett av dem. Ett nytt prov på de tre kvarvarande momenten.
När jag tog det sista provet stod läraren bakom mig och följde mina uträkningar, harklade sig ibland lite diskret. Och se till slut fixade jag den sista uppgiften också.
Kan kanske beror på att jag hade hotat att söka in till lärarutbildningen med inriktning på matematik för högstadiet om jag inte blev godkänd på kursen av honom.
Den utbildningen hade jag kommit in på.
Mitt mycket starka argument till läraren var att om jag börjar undervisa i matematik på högstadiet så skulle eleverna garanterat hamna hos honom på Komvux senare för att lära sig matematik en gång till. Lite samma princip jag skrev om här i läsetal.

Nåväl klarade det naturvetenskapliga basåret på Komvux och fortsatte till Lund, dock inom samhällsvetenskap, men det tar vi senare.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.