Ge oss annorlunda brottslingar – En uppgift för AMS?

I Sydsvenskan berättas om en ovanligt förslagen brottsling i Malmö. Han har uppenbarligen specialiserat sig på pantburkar. Brottet bestod i att han på utländska burkar hade klistrat falska streckkoder. Sedan ställer han sig i godan ro och pantar burkarna i pantautomater. Han lyckades få ut ett pantkvitto på 29:50 före han greps. I samband med hans gripande hittades fler kvitton i hans ficka vilket tyder på att det är en erfaren brottsling vi pratar om. Skånska Dagbladet kunde i sin papperstidning visa att beloppet rörde sig om närmare 500 kronor. En summa som med tanke på förfaringssättet med stor sannolikhet krävt en betydande arbetsinsats.

Han kunde gripas då personalen fattade misstankar, de gick ut på lagret bakom pantautomaten och kunde hitta, citat ”falskskyltade flaskor”.

Han är nu åtalad för bedrägligt beteende ett brott som vanligtvis ger dagsböter. Något säger mig att de böterna kommer bli svåra att driva in. – Eller han kanske kan betala böterna med burkar? –

Även om det här fallet med stor sannolikhet handlar om person på samhällets botten är det trots detta befriande att läsa om brottslighet på denna nivå som omväxling till alla mord, våldtäkter, misshandel och fiffel i mångmiljonklassen.

Med tanke på den kritiken AMS* har fått, kanske de kunde ta sig an ett nytt område inom omskolningsverksamheten.

– Varför inte skola om de grova brottslingarna till pantburksbedragare istället? –

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati: ,

* Jo, jag vet att kritiken från RSV bl.a byggde på det faktum att det ansågs bättre att förtidspensionera människor än att ge dem ett tillfälligt arbete.

Det här inlägget postades i Allmänt, Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ge oss annorlunda brottslingar – En uppgift för AMS?

  1. Mickey J Barczyk skriver:

    Vilken pantad brottsling som åkte fast 😉

  2. gester skriver:

    Jo jag hade tänkt mig den infallsvinkel också men det kändes lite för simpelt att sätta det som en rubrik 😀

Kommentarer är stängda.