Internet, tokstollarnas dröm

Att konspirationsteorierna har ökat de senaste åren som Clas Svahn säger i Aftonbladet är inte så konstigt.
Internet har blivit en guldgruva för tokstollar av diverse slag. Hur enkelt som helst för dem att slänga upp en blogg och börja rapa upp dumheter.
Alltid finns det några om köper det som står där. I de flesta fall kommer de olika teorierna från USA. Ett land som verkar vara det förlovade paradiset för allehanda knäppgökar.
Med stor sannolikhet är psykvården ännu mer eftersatt där borta än här i Sverige.

Den senaste varianten på konspirationsteori som sprids nu är att jordbävningen på Haiti är skapad av USA. Eftersom det finns någon You Tube-film som säger det så måste det vara sant.

Logiken och faktakontrollen hos konspirationsnissarna tillhör inte det område som är speciellt väl utvecklat hos dem.
Källor brukar inskränkas till att hänvisa till filmer på You Tube. Vilket är ett media som betraktas som 100% sant det som finns där.

I de fall det finns skriftlig dokumentation så består den av en vägg med ord stapplade efter varandra. Radbrytning och styckeindelning verkar vara ett okänt begrepp för konspirationsfolket.
Men de räknar nog med att det är det bästa sättet att försöka göra texten så svårläst som möjligt för att ingen skall orka ta sig igenom den och hitta alla felen.

Jag har haft en hel del diskussioner med det där klientelet i samband vaccineringen. Där såg jag att de gladeligen kunde länka till källor som sa exakt tvärtemot vad de själva påstod. Men de räknade med att ingen skulle orka läsa texten i länkarna.

Numera verkar de vara lite på defensiven. Inget av det de förutsåg angående vaccineringen inträffade. Men då hoppade de raskt på debatten om miljön istället fast det blev lite avslaget så jordbävningen på Haiti måste vara en dröm för dem att väva konspirationer omkring. Jag ser att min favorit bland tokarna Jane Burgermeister tagit upp tråden lite smått på sin sida www.theflucase.com/
Så snart blommar hon väl ut där med.
Och de kan faktiskt vara henne och andra väl unnat. Verkligheten hinner i fatt dem förr eller senare och omkullkastar alla deras vackra och komplexa teorier. Men skam den som ger sig de hittar alltid på något nytt.

(Och om nu någon tänker kommentera detta så inga länkar till You Tube eller till andra sidor eller kopierade texter på flera sidors längd. Kan du inte formulera ett inlägg med egna ord så strunta i att skriva)

Det här inlägget postades i New World Order. Bokmärk permalänken.