Sickna rackarungar de där på Konstfack

Nu får rektorn på Konstfack kritik av eleverna då de tycker att han är för eftergiven, mot politikerna.
Lite lustigt är det dock att se vad eleverna sysslar med. De roar sig med att byta prislappar i mataffärerna, flyttar affischer till ställen där det inte får finnas affischer och så där.
Hittade dock ingenting i texten om att de pallar äpplen också.
Annars verkar på något sätt nivån ligga åt det hållet.
Riktiga rackarungar skulle man kunna kalla konstfacksstuderande för.
DN

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

9 svar på Sickna rackarungar de där på Konstfack

  1. Arteye skriver:

    Barn utforskar världen och människor genom att tänja på gränserna, skriva obscena ord, säga dumma saker osv. Men detta är väl en högre skola för vuxna? Hur kommer det sig att denna generation först nu vågar utforsta värden? Är de så hämmade idag som barn eller är det något annat som stör utvecklingen så att de är mentalt efterblivna jfm tidigare generationer?

  2. el Polacco skriver:

    precis…de gör sådant som alla vanliga 10-15 åringar gör…och de vill kalla det konst, de vill lägga in sina tolkningar, hehe,

    ´konstfackultetet borde ha högre antagningskrav…

    provokationer är ok, men de borde bli lite mer originella än att byta prislappar, och aficher, hehe

  3. pizarro skriver:

    ja, det verkar lite myshörna över ungdomarna. Ska det vara samhällsprotester så får de fläska till ordentligt, hehe

  4. Personligen tycker jag att konstfack borde döpas om till Konstifik, eller möjligen till OBServatoriet En bekant föreslog Konstf-ck, men det vill jag inte skriva här.

  5. Ulf Nilsson skriver:

    Oj här osar det avundsjuka lång väg. Kan tänka mig att ni hellre skulle ägna er åt subventionerade busstreck än att sortera post på kontoret och tömma en bag in box framför lets dance på helgen. Var istället glada att det är någon som fortfarande vågar vara upprorisk och försöker förgylla er tillvaro vid sorteringen.

    Byta prislappar verkar vara mkt mer provocerande än man kunde ana när man först läste artikeln.

    Kram Uffe

  6. norma skriver:

    Vad krävs det för att folk ska tänka efter?
    Tidningarna säljer lösnummer på att skriva sensationalistisk och utan eftertanke. Ju mer man blåser upp en konflikt, desto mer finns det att skriva om efteråt.
    Men det viktiga i diskussionen är inte bara vad konstnärerna ville med sina konstverk, utan också att de måste våga bemöta publikens reaktion utan överlägsenhet, det är i möterna som den verkliga konsten finns att uppleva.
    Det är obekvämt för alla att ifrågasätta sina tankar, aktioner och reaktioner.
    Vågar ni se bortom lagbrott och egenkär PR-kåthet? Vågar ni ifrågasätta er själva om så bara för ett ögonblick?
    Visst är det lättare att bara vara en liten fisk i strömmen, då är man skyddad ifrån självständig tänkandet, precis som konsteleverna…

  7. gester skriver:

    Ulf Nilsson > Jag ser att du hyser ett stort förakt och förutfattade meningar om de människor som ser till att din farfar får mat i sig när hans händer skakar för mycket på hemmet där han finns. De som kliver upp i ottan och ser till att du kan läsa din morgontidning i hemmets trygga värme.
    Förgyller vardagen gör dina småbarnskompisar på Konstfack enbart för den egna kretsen. Navelskådare som de kallades för länge sedan.

    Norma > Ja men nu vill de ju inte möta publiken. Tvärtom de gömmer sig bakom sitt sk konstnärskap. NUG exempelvis vägrar kommentera det hela.
    Så det blir lite skevt där. Att väcka uppmärksamhet är en sak. Men att vägra kommentera visar på att substansen i det de gör/har gjort är lika med noll. Utan en ren liten egotripp är det frågan om.

  8. PaljettenQ skriver:

    … och de kan inte ens måla en räv 😉
    Konstfack och konstelever har i dessa dagar det tufft att förtjäna respekt. Det är sunt att folk reagerar över vad som händer, men det är lite löjligt att det tar så stora proportioner…
    Dadaisterna fick kritik på sin tid över att de vände finkulturen ryggen och att de bara ”kluddade”… Det liknande inget man tidigare hade sett. Så har det varit för de flesta ismer som har utvecklats genom tidens gång.
    Inom kulturen har det också funnits kritik mot samhällets ”sjuka” utveckling, tex industrialismen fick sig en känga genom sci-fi som underströk hur farligt det är att lättvindligt låta den kommersiella vetenskapen löpa amok. Boken om Frankenstein kom 1818 och målade upp en mörk framtidsbild… Så det är bra att kulturen stöter och blöter, man kan inte spela enbart med säkra kort.
    Men det får inte ske till vilket pris som helst… vare sig inom kultur eller forskning och humaniora. Det finns lagar och moral, Odell och NUG har nu tänjt på gränserna och kommer knappast att slippa ta konsekvenserna… men låt det gå rättvist till. Det är det enda som krävs, rättvisa.

  9. Bästa Ulf Nilsson.

    Du har redan fått en förklaring till varför Kostfackseleverna inte kan göra som de vill. Vad jag undrar är, om själva provokationen är konst i sig själv, det är så jag uppfattar din definition av konst? Provocera kan vem som helst. Vill Du tex kalla de åskådare, som går till fotbollsarenan bara för att slåss, för konstnärer. I neobrutalism eller vad? Vill Du skriva under på att Pol Pot ägnade sig åt konst. Han ville ju bara visa, att läsandet gav folk förutfattade meningar och därför inte förstod konst. Och därför behövde de som kunde läsa arkebuseras. Man kan naturligtvis konstförklara alla möjliga kriminella beteenden med att det är konst, men jag skulle gärna se, att någon på Konstfack definierade gränsen.
    mellen det som är konstruktivt och det som är destruktivt.

Kommentarer är stängda.