Och så har vi alla blivit en del av konstprojektet nu

Anna Odells skådespeleri på psykmottagning som en del i ett examensarbete är under fullbordan nu.
Reaktionen från media och kommentarer där men framför allt från bloggosfären lär med stor sannolikhet ingå i själva det så kallade konstverket.

Så på ett sätt kan man säga att hon lyckats. Lyckats så till vida att hon har fått omgivningen att reagera.
Vilket i det här fallet inte var speciellt svårt med hennes agerande.

Undrar bara om han som kallar sig Joakim och skriver kommentarer i bloggar och använder sig av Konstfacks ip-nummer 130.242.16.4 ingår som en del av verket också.

Även om de flesta är starkt kritiska till att vi skattebetalare skall bekosta projekt som det här finns det några som har en avvikande uppfattning som Chris Anderson och sedan hittar jag inga fler. Men det lär nog finns fler som böjer sig i respekt och vördnad så fort en person som vill vara konstnär gör något.

Norberg | Salvan | PaljettenQ

SVD | DN

Tillägg 18:55
Ber om ursäkt Joakim för mitt svar på din kommentar i det tidigare inlägget. Det skulle stå tejpbitar inte plåtar.

Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

5 svar på Och så har vi alla blivit en del av konstprojektet nu

 1. T. K skriver:

  Jag tycker det här är det galnaste jag läst på länge!!! jag har jobbat på psyk och det är ett tungt och påfrestande, men också väldigt viktigt jobb. När någon fejkar att vara sjuk tar hon/han tid från övriga patienter! Det är helt oacceptabelt!

 2. Mattias Sigurdsson skriver:

  När en konstnär gör en så här vidöppen installation så är det väl för att så många som möjligt ska vara med att tycka? Då tycker jag att det fattas lite böter, kanske lite fängelsevistelse där nere i ena hörnet för att tavlan ska komma riktigt till sin rätt. Men då blir den nog fin.
  Tavla ja… Inte många konstnärer som göra såna nu förtiden, men här fick vi minsann se en sån.

 3. PaljettenQ skriver:

  Om man skulle bedömma alla ”galna” ideér folk använder våra skattepengar till så blir det nog tröstlöst. En konstnär är däremot villig att synligöra sitt arbete och tar emot den kritik som de flesta är så villiga att peppra dem med. Inget dolt och inte mycket till mygel… dessutom kan man nog ofta stöta på konstverk som ”vill väl men är lite smådumma”. Men det finns tyvärr korkade idéer och genomföranden inom andra yrkesgrupper…
  Jag tar ett exempel som jag tycker också är dåligt nyttjad skattepeng: – Åldringar som ligger döda i sina servicehem i flera dagar eller måste lägga sig att sova för att personalen inte orkar med dem.

  Nej då föredrar jag en ful tavla…

  Vi kan väl hoppas på att Odells verk i sin helhet visar sig vara värd denna plåga hon nu har orsakat personalen på psyket. Ge Odell en chans att visa vad det är hon har att säga… Hon har ju fått att stanna upp och lyssna. För hittills har hon inte sagt ett JOTA!

 4. gester skriver:

  Hm jag får väl delvis hänvisa till mitt svar hos dig här http://paljettenq.wordpress.com/2009/01/27/en-riktig-tavla-psyket-nasta/#comments

  Men jag kan inte se att Odell har gjort ett verk. Hon vill och tycker att det skall vara det. Men om det är ett verk det är jag tveksam på.
  Det är som det ser ut nu ett patetiskt försök att visa att man vill bli konstnär.

  Men visst om det nu i slutändan visar sig vara något enastående utöver dess like kommer jag vara en av de första att hylla henne.

  Men det måste då vara något alldeles extra det hon gör. För ribban är nu mycket högt satt för henne.

 5. Göran J Andersson skriver:

  Jag undrar hur det skulle ställa sig ifall Anna Odell blev så här sjuk på riktigt efter denna händelse. Skulle hon bli trodd och få en adekvat vård för dessa symtom/sjukdom?, knappast troligt efter detta och jag personligen anser att hon har förbrukat sina rättigheter att få denna hjälp, jag har själv en dotter som lider svårt av psykotisk depression (den allvarligaste formen av depression man kan drabbas utav), som oftast bara kan hävas med upprepade elchocksbehandlingar. Därför mår jag mycket dåligt själv av att Anna Odell kan bära sig åt på detta bisarra vis och ta viktiga resurser av vården i anspråk och dessutom utsätta och oroa redan mycket sjuka patienter helt i onödan, för att säga att detta sker i konstens namn!!!!!!!!????????

Kommentarer är stängda.