Rör inte mitt kött

Ser att LRFs förbundsordförande propagerar för kött och då framför allt svenskt kött. Förvisso helt naturligt för en person i hennes ställning men också en liten tankeväckare omkring det populistiska jippot köttfria måndagar. Ett jippo som naturligtvis en del muppar samt Miljöpartiet stödjer.

Människan är skapad för att äta kött, ett faktum som lätt glöms bort av alla köttmotståndare.
Däremot kan jag tyvärr inte dela vadsomhelst uppfattning att svenskt kött är att föredra. Nästan tvärtom, kött från Latinamerika håller en betydligt högre kvalitet än det man kan få tag på från Sverige. I alla fall om man inte har tillgång till ställen som Östermalmshallen och dylika inrättningar.
Fläskkött skall vi inte prata om i det här sammanhanget, där verkar grisbönderna satsa på att föda upp anorektiska grisar. Fett är en styggelse och förekommer knappt i en enda kotlett nuförtiden.
Men trots den begränsade tillgången på kött av riktigt god kvalitet så är det inget jag har haft en endaste tanke på att sluta med.
Nu kanske min kräsenhet på kött bottnar i några veckor i Brasilien för ett antal år sedan. Där kan vi verkligen prata om kött.

Här i landet får man väl om mupparna får bestämma hålla tillgodo med levande föda i värsta fall.

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.