Kraftigt höjda elpriser, smutsig miljö, Mp jublar

Tysklands beslut att i princip panikavstänga kärnkraftsverken faller Miljöpartiet i smaken.
Effekterna av en stängning inom 10 år kommer med stor sannolikhet driva upp elpriserna för hushåll och elintensiv industri till nivåer som aldrig tidigare skådats.
Något som miljöpartister verkar gilla skarpt, industriföretag tillhör inte deras framtidsversion. Inte om de använder el. Privatpersoner är de rätt så likgiltiga för om de inte bor i centrala delarna av Stockholm vill säga. Där deras starkaste väljarbas finns.

Om nu miljön blir ytterligare nedsmutsad med en ökad satsning på kolkraft verkar heller inte oroa Miljöpartiet så mycket. Ja lite oroliga är de men de är övertygade om att vi minsann kan ersätta all kärnkraft med vindsnurror på den tiden. Inte bara kärnkraft förresten kolkraften behöver ju bort den med. Men den typen av resonemang och innebörd brukar inte miljöpartister bry sig speciellt mycket om.

Det är bara att tuta och köra i de gamla hjulspåren utan förankring med verkligheten.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Kraftigt höjda elpriser, smutsig miljö, Mp jublar

 1. MrArboc skriver:

  Dom är inte klicka på en fläck Miljöpartisterna som jublar idag. Men… Jag är ju övertygad om att det här beslutet kommer att rivas upp eftersom det inte är genomförbart.

 2. urban skriver:

  Visst lär det rivas upp. Ok kärnkraften kan nog behöva fasas ut på sikt men vettiga alternativ måste finnas först. Vindkraft kommer aldrig kunna räcka till. Det krävs backup-el för varje snurra.

  Men å andra sida så har Mp ett rent 08-perspektiv på sin politik.

 3. OntiArmen skriver:

  Njaa, tycker MP att kolkraft ’is da shit’, så håller jag med. Smartare utspel har dom väl aldrig gjort, men det är klart, dom kanske anlitade en konsult innan??

  Mer kol till folket! 😀

 4. urban skriver:

  Jo men de vill ju inte ha kolkraft heller…

 5. Petter skriver:

  Ja, vettiga alternativ behövs först innan vi kan fasa ut kärnkraften. Jag gillar inte kärnkraften, för den är så svårhanterbar. Den är för kraftfull, för att vi skall kunna hantera den med dagens teknik.

  Hur e det möjligt att de flesta miljöpartister bor i storstan?
  Varför flyttar de inte ut till landet?
  Helskumt!

  Petter

 6. OntiArmen skriver:

  Vad är det för fel på kolkraft, vindkraft och vattenkraft?

 7. urban skriver:

  Kolkraft gillar ju inte Miljöpartiet som jag skrev där ovan. Vattenkraften tycker jag vi skall bygga ut. Vindkraft är ingen energikälla som kan vara fristående utan den måste ha backup med andra energislag.

 8. OntiArmen skriver:

  Jag skiter väl i vad MP vill. Jag säger bara att jag tycker att kolkraft, vattenkraft och vindkraft är fullständigt vettiga alternativ att köra på redan nu istället för kärnkraft. Men det var som svar till Petter. Inte till MP. Eller dig.

 9. Petter skriver:

  Kolkraft är väl ändå inte bra!??

  Svar till mig?
  Vad menar du ”ont i armen”?

  Petter

Kommentarer är stängda.