Inte individens ansvar för en bättre miljö

Klimatforskare, professor Christian Azar pekar på det som är det viktiga i debatten om miljön och vilka åtgärder som skall vidtas.
Äntligen någon som törs prata klartext.
Det är inte på individnivå som de stora förändringarna av klimat kan uppnås utan att politiker tar de stora besluten.
Han menar vidare att utsläppen från kolkraftverken är mycket större än de från exempelvis flyget.
Visst anser han att enskilda människor har betydelse, men inte så att de skall lastas för utsläppen.

För att för att kort tag titta på hur det ser ut rent praktiskt i Sverige kan man konstatera att här görs inget konkret.
Statliga Vattenfall tillåts fortsätta med sin satsning på kolkraftverk utomlands.
Anledningen är rätt så enkel, det drar in med bra pengar till statskassan. Så varför skall de vara först med att tänka på miljön?
Bättre att lägga på några kronor i skatter för olika miljöavgifter för oss medborgare. Det kan ju alltid sänkas några fler skatter för de pengarna.
Alliansen är precis som den tidigare S-märkta regeringen totalt ointresserade att avstå vinsten från guldhönan Vattenfall.
Bättre att skicka på oss medborgare lite högre miljöavgifter.
Själva föredrar ju våra riksdagsmän att flyga, för det spar ju tid. De vill väl inte så gärna blanda sig med sina väljare på tåget.

För egen del lever vi miljövänligt. Eldar med pellets har en braskamin som komplement,  använder en miljöbil och så där.

Not: Vår miljöbil har nu blivit två miljöbilar. Skaffade en till av lite senare årsmodell för att ytterligare minska utsläppen. Utsläppen halveras ju på det sättet.

Vad gör du för miljön?

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.