Här släcks inga lampor

Så var det dags för det populistiska jippot Earth Hour i år igen då.

Ett jippo som har till syfte att minsann visa att man bryr sig om miljön en timme per år och sedan leva vidare med gott samvete och oförändrade vanor fram till nästa år när det är dags att släcka några glödlampor igen.

Någon större anslutning till det hela verkar inte heller finnas om man ser på rapporterna från Svenskt Kraftnät. Tidigare har det i alla fall inte gjort något synbart avtryck i elproduktionen.
Nu är inte syftet dock att spara el primärt med detta jippo men det är en bra mätare på hur många som hörsammade uppmaningen att släcka.
WWF försöker dock få till det som att över 50% av svenska befolkningen släckte förra året med hjälp av en SIFO-undersökning. Och visst blir man uppringd och får frågan om man släckte är det behändigt att svara ja för att framstå som en politiskt korrekt person.
Men i elförbrukningen satte det inget spår trots detta. Bortsett nu från detta så om man nu verkligen vill göra något så kan man börja i del lilla skalan för sig själv.
Förslagsvis avstå från den där flygresan till Thailand, handla i den lokala butiken inte åka till stormarknaden med bil. Visst lite dyrare blir det men bättre för miljön.
Inte stå som en fåne i någon kö för att köpa den senaste elektronikprylen från Apple.

Glödlamporna hemma är också ett sätt att gå vidare. Byta ut lågenergilamporna med kvicksilver i till förmån för Led-lampor. Mycket dyrare men garanterat bättre för miljön.
Finns en hel del till man kan göra.
Men viljan verkar vara lite dålig på det området. Hellre så släcker man ned några lampor i en timme och tror i sin enfald att man gjort något viktigt.

Nedsläckta bloggare: Mina365

Upplysta bloggare: GermudFröjdh

SVDSVDSVD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Här släcks inga lampor

Kommentarer inaktiverade.