Earth Hour och de skenheligas skara

Gårdagens Earth Hour passerade i princip spårlöst förbi när det gäller elförbrukningen i landet. Nu skall det sägas att minskad elförbrukning under den timmen inte är det primära syftet men ger en liten indikation på hur många som deltog.

Tittar vi på avsikten med Earth Hour så är den manifestationen till för att uppmärksamma makthavare att ta klimatförändringen på allvar.
Och när man läser en del bloggar av dem som deltog så framgår det med all önskvärd tydlighet att det är just makthavarna som skall göra något. Inga andra och framför allt inte de själva.

Utan att hänga ut någon bloggare kan man se att en del av de som deltog i Earth Hour inte har några problem med att flyga till Turkiet eller Thailand på sin semester. För som sagt det är de andra som skall bry sig om miljön inte de själva. Det som dessutom är en liten extra knorr på det hela är de som tänder levande ljus som har paraffin som beståndsdel. En oljebaserad produkt och i allra högsta grad ett fossilt bränsle.  Så vara sig engagemanget eller kunskapen hos de skenheliga är speciellt djup.

Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.