Dubbdäck snart

Jaha och då skall det där jäkla vintereländet börja igen. För egen del åker dubbdäcken på under måndagen, har beställt tid idag.

Valet av dubbdäck är mycket medvetet, de där substituten till däck mupparna försöker få oss att köra med är odugliga. Visst på Hornsgatan i Stockholm kanske de inte behövs. Eller vilken gata det nu var i det sinnesslöa förslaget som det skulle vara dubbdäcksförbud på.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dubbdäck snart

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  I England dubelldäckar de i städerna. hihi

 2. Magnus skriver:

  Nej för du struntar väl i att andra får luftrörsbesvär och förstörda lungor, bara du kan ta dig fram säkert. Egoism kallas det.

 3. gester skriver:

  Tycker du skall läsa lite vad exempelvis Robert Collin säger om det hela http://www.aftonbladet.se/bil/article5756170.ab
  Och inte bara gå på miljömupparnas argument. Det är slitaget på asfalten som ligger bakom det hela. Asfalt kostar en del att lägga på. Där har du huvudskälet till motståndet mot dubbdäck för en del.

  Och det är just om omtanke om mina medmänniskor jag använder dubbdäck. Det kan precis ge mig den kortare bromssträcken som gör att jag inte kör på ett barn som hastigt springer ut på vägen. Eller för den delen mosar en 500 kg lättare småbil.
  http://www.automotorsport.se/news/17780/katastrof-f%C3%B6r-sm%C3%A5bilar-i-krocktest/

 4. PaljettenQ skriver:

  Äschja, det där må man ju ta hand om snart. Jag blir alltmer frestad att lämna över arbetet till en däckfirma, men är man dumsnål så är man 🙂

 5. gester skriver:

  Hm jag tänkte skriva att jag byter mina däck själv. Men med tanke på att några jag känner som vet hur det ligger till läser den här bloggen.
  Jag byter mina på en däckfirma, eller snarare jag åker dit och de fixar allting, byter däcken förvarar dem hos sig så det är bara att ringa och åka dit när det skall skiftas.

  Enda nackdelen är att man hickar till lite när man ser att det brinner på orten där däckfirman finns. Då tittar man efter med skräck i sinnet för att se om det är en däckfirma som brinner.
  Den som hade bilen före mig tyckte nämligen att det skulle vara de där feta däcken på, lite bredare, flottare fälgar och så där.

  (Fan ta dig förresten de är svindyra att köpa nya. :-))

 6. Jax skriver:

  Gäster säger ”- Den som hade bilen före mig tyckte nämligen att det skulle vara de där feta däcken på, lite bredare, flottare fälgar och så där.

  (Fan ta dig förresten de är svindyra att köpa nya. 🙂 )”

  Ja, huuva. Det verkar vara en dyr bil. Betalade du mycket för den?

Kommentarer är stängda.