Vad har jag för nytta av twitter?

Som rubriken säger jag har lite svårt att hitta nyttan med twitter för min egen del. Jag har ett konto där. Men som synes inte speciellt flitigt frekventerat, ja inte alls faktiskt.
För en del kunder som jag hjälper med sökmotoroptimering så brukar jag rekommendera användning i en del fall.
Men för egen del känns nyttan inte speciellt stort. Jag har inte behovet att vara så extrovert att jag känner ett brinnande sug för redovisning vad jag gör på dagarna. Jag är också totalt ointresserad av vilken lunch andra personer intar eller andra aktiviteter som någon sysslar med.

Nätverkande brukar framhållas ibland som en fördel med twitter. Och visst en del kan ha det behovet för att knyta kontakter som kan ge  kunder. För egen del så har jag inget behov av att rekrytera kunder på vare sig kort eller lång sikt via nätverkande den vägen. Och då faller ett ekonomiskt incitament för att använda twitter.
När jag köper in tjänster så använder jag andra kontaktsätt för att hitta en lämplig leverantör.
Kunskap och information om mina intresseområden löser jag via de bloggar jag besöker eller använder helt enkelt Google för att få fram informationen.

Annars kan man förstås använda twitter på det sättet att man skriver en bloggpost om något sedan skriver man att man gjort det på twitter med en länk till bloggposten. Och det är ju en väsentlig del med att twittra har jag sett.
Så vitsen för min egen del är till synes mycket begränsad, om ens någon.

Ja det förstås hade jag varit aktiv på twitter så hade det troligtvis kommit en hel del kommentarer om nyttan med twitter eftersom jag hade använt twitter för att tala om att jag skrivit en bloggpost om nyttan med twitter.
Så jag får försöka överleva utan det.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.