Undvik att vara inloggad på Google

Efter att ha läst diskussionen om Googles förändringar av användarvillkoren för deras tjänster kan man konstatera att man aldrig bör vara inloggad när man söker på nätet.

Nu är det här inga nyheter för oss som sysslar med sökmotoroptimering sedan år tillbaka. Men det kanske börjar få ett litet större genomslag nu när den breda allmänheten får lite mer kunskap om det hela.
Förutom att Google vägrar svara på frågor om det hela samt att EU har en del kritik mot användarvillkoren som infördes idag den 1 mars så har det betydelse för den som söker i Google också. Om man nu är inloggad.

Du får inte upp de sidor som du är intresserad av, utan det Google tror att du vill veta.
Är du inloggad på någon av Googles tjänster, vilken som, så loggas alla dina sökningar och den informationen följer med när du fortsätter söka.
Så det är inte du som bestämmer vad som visas efter en sökning utan det är Google som ger dig de resultat Google tror att du vill se.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Undvik att vara inloggad på Google

 1. janson skriver:

  ”Du får inte upp de sidor som du är intresserad av, utan det Google tror att du vill veta.
  Är du inloggad på någon av Googles tjänster, vilken som, så loggas alla dina sökningar och den informationen följer med när du fortsätter söka.
  Så det är inte du som bestämmer vad som visas efter en sökning utan det är Google som ger dig de resultat Google tror att du vill se.”

  Är man inte inloggad så hanterar googles algoritmer sökresultaten.
  Är du inloggad så hanterar samma algoritmer sökresultaten plus att sökresultaten anpassas efter vad som uppfattas vara dina intressen.

  Troligtvis har man fått mer ”långa klick” med anpassade sökresultat annars skulle man nog inte erbjuda dom när man är inloggad.

  Men visst, söker man på saker som man inte skulle vilja att någon annan ska veta om, så bör man inte va inloggad.
  Men då bör man vidta en massa andra åtgärder också, kryptera trafiken, va 100% säker på att inget på själva pcn samlar/läcker ut info och att dölja vilka adresser man surfar till tex mha TOR osv.

  Ja undrar vad du menar med ”oss som sysslar med sökmotoroptimering sedan år tillbaka”.
  Gör du verkligen det?

 2. urban skriver:

  Inte en fråga om att söka på saker som ingen annan skall veta om. Utan helt enkelt att du i inloggat läge får fram resultat som baserar sig på din historik och de sidor du tidigare besökt.
  Skiftar du intresse i söket så hänger det gamla med. Samma sak med vilken reklam som visas på sidor som har AdSense på sig vilket är enkelt att studera som jag gjort här http://www.urbalill.se/blogg/?p=314

  Enklare CV här http://www.urbalill.se/urban-grotherus/

Kommentarer är stängda.