Twingly ett medel för media att ta tillbaka agendan?

Ser att Marcus har en intressant inlägg angående bla Twingly och dess påverkan på bloggar
I förhållande till traditionella  medierna. Magnus har också tagit upp det här.

Twingly är på ett sätt ett tveeggat svärd för oss bloggare. Varje gång på pingar en artikel skickar vi över en del länkkraft till tidningen. I gengäld får vi förhoppningsvis ett antal besökare till våra bloggar. Besökare som förhoppningsvis uppskattar innehållet, ger kommentarer, återkommer fler gånger samt även längre fram länkar till oss.
Inte helt oviktiga saker för en blogg. Men vi får ingen länkkraft tillbaka.
Just det sistnämnda är nog ett faktum som få bloggare känner till.

I det korta perspektivet saknar detta större betydelse men i ett längre perspektiv innebär det att dominansen i serpen kommer tas över av medierna. Med långt perspektiv pratar vi om år.
Det lär innebära att de som i framtiden gör sökningar på ett ämne som varit omskrivet tidigare med stor sannolikhet kommer få upp en tidningsartikel överst efter en sökning och inte de bloggar som initierat kommenterade det hela.

Ett exempel på det är en sökning på ordet FRA-lagen där det redan nu finns sex tidningar med bland de första tio träffarna i Google.

Twingly måste ha kommit som en skänk från ovan till media som sett sin roll hotad av bloggarna avseende informationsspridning på nätet.
Här får de chansen att på sikt ta tillbaka det som bloggarna rykt av dem.
För oss bloggare kan man lite drastiskt säga att Twingly gav oss spaden och vi har börjat gräva.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Twingly ett medel för media att ta tillbaka agendan?

 1. Marcus Westberg skriver:

  Tack för att du uppmärksammade.
  Ja Twingly är verkligen ett tveeggat svärd. Att man får tillfälliga besökare rättfärdigar ju inte att Stormedia skall dominera serpen om man säger så..

  Anton är smart och kommer se vad sökningen på FRA gjort 🙂 Det är bara en tidsfråga nu…

  Inte vill vi se Stormedia dominera våra åsikter (Det vi läser formar våra åsikter, spelar ingen roll om vi erkänner eller motsäger oss det faktumet). Vi vet nu vad som pågår. När jag säger ”vi” så menar jag den stora massan… (som du + jag + dom är med i)

  Det är enligt mig denna fråga man ska ställa sig:
  ”Ska bloggare upplysa dig om specifika ämnen eller ska traditionell media göra detta.”
  Jag röstar på att bloggare skall göra detta i första hand eftersom jag kan identifiera mig mer med dessa. (Att någon på en hög häst ska berätta för mig vad som är rätt eller fel har jag svårt att smälta) Dessutom så eliminerar vi ”censuren” som förekommer titt som tätt.

  Förövrigt, God jul o Gott nytt år Urban och keep on going med gester.se

  tack / Maccan

 2. gester skriver:

  Ett bra talesätt är det här ”follow the money” och då ser man vilka det är som betalar. Inte är det vi bloggare som lägger upp pengarna…

  Att Twingly via Anton med flera predikar något annat i sina svar på det här är väl rätt så självklart, dumma vore de annars.
  Deras affärside är lysande och kom i helt rätt tid för de alltmer pressade gammalmedierna. Fast det var nog de grundarna bakom Twingly insåg när de startade.

  Såg idag (igår) att unga, framför allt, hämtar sin information via nätet i huvudsak. Vilket gör det ännu viktigare för media att profilera sig högt upp i serpen på allehanda sökbegrepp. Helt enkelt se till att den långa svansen syns bra.

  För övrigt, detsamma Marcus.

Kommentarer är stängda.