Trassel med åtkomst

Jag har under några dagar haft trassel med åtkomsten till SEO-forum. Ett forum som handlar till stor del om sökmotoroptimering. Felet verkar bero på att en trafikknut, nod, spärrar åtkomsten till forumet från min bredbandsleverantör. Och endast från min leverantör.
Ett problem som dock lite tid att få fram orsaken till och som förhoppningsvis kan lösas snart.

Men det gav också upphov till en del funderingar om hur många det är som har samma problem som mig där.
Och som det ser ut så använder 76% av Sveriges vuxna befolkning Internet. Vilket motsvarar ungefär 7,2 miljoner. Av dessa då så har min bredbandsleverantör omkring 30.000. En förvisso mycket ungefärlig siffra men vi kör på den.

SEO-forum har 2377 medlemmar, vilket innebär att 0,033% av befolkningen är medlemmar. Och då är följaktligen antalet medlemmar som har ett liknande problem som mig 0,033% av 30.000. Med andra ord 10 stycken då totalt.
Vilket kanske inte kan betraktas som en speciellt stor grupp. Men lik förbaskat mycket irriterande, speciellt när jag är en av moderatorerna på forumet.
Nu kan man förvisso besöka forumet via en proxy men full funktionalitet erhålles inte då.

Felet lär knappast åtgärdas förrän tidigast nästa vecka. Men det kändes bra att min bredbandsleverantör inte heller kunde ta sig in. För under felsökningen har jag möts av en del skepsis angående mina uppgifter att jag inte kunde komma in. Vissa antydde att det kunde ha att göra med handhavandefel från min sida. Märkligt nog kom det påståendet från en i familjen vilket jag hyser föga förståelse för. Kan inte förstå vad han menade med det.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Trassel med åtkomst

  1. Ont i Armen skriver:

    Vahh? Påstod handhavandefel från din sida? Så fräckt! Usch.

  2. urban skriver:

    Visst är det, nästan så man skulle göra skulle göra honom arvlös. Eller kanske ännu bättre, köttbullslös. 🙂

Kommentarer är stängda.