Små människor med komplex

Förutom att jag som yrke arbetar med sökmotoroptimering sitter jag också som en av flera moderatorer för SEO-forum.
Ett frivilligt uppdrag utan ersättning skall väl kanske tilläggas.
I allmänhet ett inte allt för ansträngande uppdrag. Flytta ämnen som kommit fel till rätt ställe, försöka ibland att skapa nya diskussioner samt att se till att reglerna efterföljs.

Det är just det där sista som är intressant att se till att reglerna hålls. Inga påhopp på andra, inte att använda forumet som ett sätt att skryta om sina egna webbplatser och så där.
I de allra flesta fall så är det inga problem när man gör en redigering eller radering av ett inlägg. Är det första gången för en medlem brukar jag skicka ett litet pm som förklarar varför.
Och i de flesta fall så händer inget mer, ibland så kommer en liten ursäkt tillbaka.
Någon gång kanske de vill veta lite mer varför just deras inlägg blev raderat.
Men totalt sätt inget problem eller något som är besvärande.

Så har vi de riktiga stolpskotten då. De är inte många men de finns. Då kan deras förklaringar se ut i stil med detta. Eller förklaringar, förolämpningar är nog ett bättre ord.

Det fanns ingenting i min mycket välskrivna text som förtjänar att censureras.
Nej, tänker inte gå i argumentation med människor som inte respekterar demokrati och fria åsikter.
Att överklaga hos din kollega vore som att fråga Kim Jung II:s närmaste man om diktatorn har rätt.
Likt en diktator tar du då fram saxen.

Personen som skrev detta verkar uppenbarligen ha mycket höga tankar om sig själv och sin förmåga.
Det som är lite lustigt är att den titeln han använder i sin profil talar om att han sysslar med finansiell rådgivning.

Och det ger ju en förklaring på hur hans omdöme är.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Små människor med komplex

 1. Pingback: SEO-SEM » Blog Archive » Bakomliggande orsaker till påhopp

 2. Günter Walraff skriver:

  Kära inläggare och SEO-Forum-moderator. Inte är det väl demokratiskt om dina ord får stå oemotsagda. Du har fått en hel del kritik efter ditt agerande som moderator och ditt flitiga censurerande. Använd det riktiga ordet. Redigering är något helt annat.
  Mot bakgrund av kritiken har du därför valt att ta ledigt från forumet på obestämd tid.

  Det heta ämnet som givit upphov till debatten (som censurerats) är …

  MFA (Made for Adsense/Affiliate) kritiseras ständigt som ett lågvattenmärke, inte sällan av självutnämnda ”SEO-proffs”. Med ett inlägg i SEO-forum ville jag därför få upp ögonen på dessa SEO-arbetare att vi i så fall alla sysslar med skräp. Och då syftar jag på att de SEO-frälsta inte sällan ligger bakom nätets kataloger.
  Och i samma inlägg ifrågasätter jag vad en länkkatalog tillför förutom att ge länkägaren en möjlighet att tränga sig i kön hos sökmotorerna utan egna meriter.

  Våra sajter spänner över ett brett spektrum, från utländska börser till väder och på flera språk i olika länder. Och ja, ett antal informativa lånesajter också, som inläggaren nämner i sin blogg. Samtliga har en tillhörande blogg som håller godtagbar kvalitet, inte minst för att näringslivsjournalister finns bland medarbetarna..
  Återigen, om sajterna är lönsamma så uppfyller de ju ett behov. Att påstå att någons behov är skräp är att sätta sig på höga hästar.

  Om jag får chansen att sitta med däruppe en stund där vill jag i så fall utnämna mig och gelikar till de verkliga proffsen. Genom vårt kunnande inom MFA som spänner över flera vetenskaper – inte bara SEO – kan vi försörja våra familjer och lite till.

  Vill också kommentera inläggarens idéer om att nekad registrering i olika länkkataloger är orsaken till att jag skrev (det numer censurerade) första inlägget i SEO-forum. De få gånger jag ödslat tid med en förfrågan har jag aldrig nekats en länk. Det kanske beror på att samtliga våra sajter har en (Google) page rank på 2-3, normalt inom två-tre månader, och det kan ingen katalog motstå om de har en tillbakalänk som motkrav.

  Men som inläggaren borde veta vid det här laget, om han läser inläggen, bryr vi oss varken om organiska sökresultat, länkkataloger eller eventuella sandlådor. Det tar alldeles för mycket tid i anspråk. Vi koncentrerar arbetstiden på att tjäna pengar. Målgruppen, de optimala besökarna, når vi genom bra och genomtänkta Adwordskampanjer som till stor del finansieras av Adsense på delmålsidan.

  Med vänliga hälsningar …

  OXX-SE
  Spanien
  PS. Undertecknad är finansiell rådgivare med tonvikt på arvsplanering för nordbor i förskingringen. Verksamheten på nätet är så pass självgående att det finns tid till ett riktigt arbete.

 3. gester skriver:

  Nu var det inte ämnet i sig som jag reagerade emot. Utan det var tonen det framfördes på.
  Påhopp på andra personer i en förklenande stil hör inte hemma i ett forum som SEO-forum.
  Vi försöker hålla nivån högre än i andra forum. Inte alltid det lyckas men det är målsättningen.
  Du verkade vara mer intresserad av att försöka sänka debattnivån till en sandlådenivå.
  Vilket också framgick av det pm du skickade till mig. Tonen i det accepterar inte jag. Så enkelt är det bara.
  Att du sedan la in någon barnslig kommentar i en annan tråd tyder på att du har lite problem med din mognad. Och det var också det som gjorde att jag stängde av dig temporärt.

  Att jag tar lite ledigt från forumet har ingenting att göra med kritiken mot mig. Den kritiken framförs av i stort sätt samma personer och i botten av samma skäl.
  De vill se påhopp och smutskastning. Däremot är det klädsamt av mig att ta en liten paus då jag är involverad själv i det här för dina påhopp på mig i pm:et. Så andra får titta på det.
  Svårare än så är det inte.

  Jag har ingenting emot MFA-sidor, jag har ett antal själv. Och det var inte den debatten jag redigerade utan sättet den fördes på.

 4. Günter Wallraff a.k.a. skriver:

  Hej igen moderator, gester mfl. alias.

  Med detta inlägg är denna ”debatt” avslutad för min del. Vill dock slutligen kommentera dina rader om påhopp i SEO-forum. Något sådant har inte förekommit från min sida. Det du tolkar som påhopp, är snarare ett försvar av det fria ordet. Det finns inbränt i min panna sedan första veckan på journalisthögskolan (ja, en ekonom kan också vara journalist).

  Du valde att publicera mina två privata pm till dig på forumet. Du valde att göra kritiken offentlig och skruvade därför upp temperaturer ytterligare. Dock knappast till förfång för mig eller mina medarbetare.

  Att jag som ett enda undantag, mitt i censurfesten – lade in en infantil kommentar till någon som sökte hjälp med kataloger, ser jag som ett ursäktligt övertramp i hettan. Om inte, så ber jag i alla fall om ursäkt.

  Med önskan om ett friare ord, även på forumen …

  Mvh
  OXX-SE

  /logged out 🙂

 5. gester skriver:

  Så då får väl jag också avsluta det här med följande rader.
  De pm du skickade till mig var inte privata de var en direkt följd av en åtgärd jag hade gjort. Följaktligen kunde jag ta mig rätten att publicera dem i samband med det här.
  Språket och tonen i dem är inget som man tilltalar mig med. Svårare än så är det inte.

 6. Günter Wallraff a.k.a. skriver:

  Klart Slut!
  (Slutfrasen vid kommunikation med 70-talets motsvarighet till Internets öppna forum och chatter – komradion).

  Ps. ”De värsta sortens MFA-sidor inom snabblånesektorn”, som du refererar till ovan, rankar Alexa under miljonen i världen och i Sverige är den bland de 16.000 mest besökta sajterna (senaste veckan). Inte dåligt för en skitsajt som inte ens fyllt ett år. Av de drygt 10.000 månatliga besökarna är 40% dessutom återkommande, enligt Google Analytics. Jag skyller på bra SO (säljoptimering) vilket inbegriper, bland flera åtgärder och parametrar, hygglig SEO, psykologi, bra Adwordskampanjer och nöjda användare. /DS

  Hälsningar
  OXX-SE

 7. gester skriver:

  Jo men nu är det du som anropar så då heter det:
  Günter till Gester kom:
  Då jag i det här fallet är att betrakta som centralen. Så det är jag som skall avsluta med Klart slut. (Allt enligt det jag fick lära mig när jag arbetade som larmoperatör i slutet på 70-talet)

  Inte är de snygga dina sidor inom den branschen (om vi nu avser samma sidor, du har ju en del) men det är inte mina heller. Att du tjänar pengar på dem betvivlar jag inte, inte heller ifrågasätter jag dina kunskaper i det område du verkar inom. Men som sagt det är inte riktigt det min kritik mot dig handlar om.

  Günter kom: eller är det klart slut nu?

 8. Günter Wallraff a.k.a. skriver:

  Hej Urban.
  Halvfula sidor är ju del av SO för MFA och inget nytt för dig. Om du har för snygga sidor med trevliga sidofunktioner hänger ju besökaren kvar och klickar runt. Han blir störd helt enkelt.

  Till våra mest lönsamma sajter kommer besökaren till 90% via Adwords och tillhör därför den optimala målgruppen (förutsatt optimerad Adwordskampanj). Målet är att han ska ta ett köpbeslut mycket snabbt och vi har det han söker (några få tydliga men likvärdiga alternativ som man snabb får överblick över). Då får det inte finnas funktioner eller grafiska element som stör processen.

  Och besökaren i målgruppen som inte riktigt är färdig att ta ett köpbeslut klickar istället ofta på en Adsense-annons (”för mer information”) som är strategiskt placerad och som en integrerad del av sidan/sajten.

  Skulle sajten vara FÖR simpel och ful – det hela är en balansgång – finns det risk att besökaren klickar bort sidan direkt och då får vi inte betalt alls.

  Tro mig eller ej. Vi har CTR på 40-50% för vissa sajter/sidor, dvs varannan besökare klickar på en Adsense. Vidare ”klick per lead/sale”: 5-10.
  Det är då lätt att räkna ut att det finns möjlighet att tjäna pengar.

  Och det trevligaste av allt, detta kan ske från dag 1, eftersom upplägget mer eller mindre är oberoende av organiska besökare.

  Det var lite affärshemligheter, men knappast något nytt.

  Det ska tilläggas att det inte bara är mammon som är husguden. Vi har också rena förslutsajter som har andra syften och mål än att ge ekonomisk avkastning. På en sajt finns det t.ex. widgetar som vi betalar mer för per månad än vad som kommer in på klickannonser.

  NU är det nog klart slut eller?

 9. gester skriver:

  Hej
  Visst har du rätt i det du skriver om MFA-sidors uppbyggnad. En balansgång. Och CTR i de nivåerna är inte ovanligt för den typen av sidor. Har som sagt några själv.
  Adwords är utmärkt och som du säger snabbt sätt att driva in trafik. Dessutom fungerar det som ett bra komplement även om webbplatsen ligger mycket bra till i den organiska listan.
  Besökare som konvertera kommer in från båda källorna. Även om webbplatsen ligger på topp 1 organiskt.
  I de fallen bör man kanske titta lite över om fokus kan flyttas lite för att få ytterligare bättre resultat totalt sätt.

  Tror nog att våra väger kommer korsas igen om det det just nu kan vara klart slut.
  Så får väl önska dig fortsatt framgång i din yrkesgärning.

Kommentarer är stängda.