Slarvat bort saker

Igår råkade jag kasta fel batterier när jag skulle byta dem i datormusen. Idag försvann en logo.

Inte min logo dock utan en kunds och det vara originalet dessutom.

Av någon egendomlig anledning tycker en del av mina kunder att jag skall hålla rätt på allting som rör deras webbplatser. Och då inte bara att jag skall uppdatera dem utan jag fungerar som en bildbank åt en del också.

Naturligtvis blir det enklare för kunden att bara dra iväg ett mail till mig istället för att leta efter bilderna själv.

När det sedan gäller originalbilder verkar några tro att det bara finns en version av dem också.

Fast det kan kanske bero på att jag någon gång råkat säga att jag skickar en kopia på originalfilen till dem. Varpå de med stor sannolikhet tror att originalet finns kvar hos mig.

Idag då så ville en kund ha originalet på sin logo skickad till någon som skulle trycka den på någon broschyr. De har vid det här laget lärt sig att det inte går att använda logon som finns på hemsidan. Upplösningen motsvarar inte riktigt det ett tryckeri förväntar sig.

Något jag lärde mig den hårda vägen själv för ett antal år sedan när jag fuskade lite med webbdesign.

Nåväl, logon borde jag ha i min dator. Men inte ett spår av den när jag letade. Funderat ett tag på att ringa tillbaka till kunden och säga att

– jag skickade originalet till dig för fyra år sedan så jag har bara kopian kvar –

Med stor sannolikhet skulle han köpa det argumentet. Men efter att ha funderat en stund på det insåg jag att det eventuellt skulle kunna föra med sig vissa problem i framtiden.

Eftersom jag inte sysslar så mycket med grafisk design eller webbdesign i så stor utsträckning numera. Gick alternativet bort att tillverka en ny logo själv.

Men det finns alltid de man kan vända sig till. Min räddning i detta fall blev Håkan som har en webbyrå. Och som kunde rädda mig ur denna lite pinsamma situation.

Så nu har kunden fått en ny originallogo, där jag mycket noga påpekat att det är han som har originalet så han får inte slarva bort den.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.