Sandlådediskussion om webbläsare

Ibland funderar man lite på den fanatism som finns när det gäller valet av webbläsare. Fanatism från de grupperna som använder andra webbläsare än Internet Explorer vill säga.
Ser en intressant diskussion hos Dan ang just detta med webbläsare.
Det är hela tiden tjafs om vilken marknadsandel de olika webbläsarna har, vilken alla borde använda. Eller snarare alla måste använda,

Påminner lite om en sandlådediskussion där småbarn sitter och bråkar om vems pappa som är starkast.
Nu brukar förstås vi som har Internet Explorer bara nöja oss med att konstatera att om det ser ut så här på en webbplats som vänder sig till slutkonsumenter så inte tusan använder man Firefox som primär webbläsare.

Opera och de där andra obskyra webbläsarna bryr man sig inte ens om.
Skulle det här nu ändras i framtiden så att Firefox dominerade så då får man använda den som huvudwebbläsare.  Inte mer med det. Egentligen inget att diskutera utan bara anpassa sig till den verklighet som råder.
Men å nej de som företräder minoriteterna i princip idiotförklarar de som använder Internet Explorer och vill försöka få oss att skämmas. Lite som att ha en ABBA-skiva i skivsamlingen på 70-talet. (Alla hade minst en, fast de stod längst bak eller tillhörde syrran).

Nåja nu börjar nästa lilla tjafs dyka upp det är mellan Google Chrome och Firefox. Vilken som är den bästa webbläsaren av de två.
De där fanatikerna verkar aldrig ge sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Internet. Bokmärk permalänken.