På nätet kan alla höra dig viska

Är sentensen av att barnskötaren fick sluta. Detta då han hade lagt upp en bild på Facebook som hans arbetsgivare uppfattade som olämplig.

Jag får intrycket av att många, och det gäller inte bara det här fallet, tappar begrepp om vad som kan hända när man lägger upp bilder på sig själv på olika sociala media eller skriver saker.
En form av aningslöshet att det finns två skilda världar, dels den som består av det traditionella yrkeslivet och att den privata världen på något konstigt sätt är helt skild från yrkeslivet.

Utan att gå in i detaljer så är det inte första gången som någon får för sig att det man lägger upp på en blogg/facebook eller vad det nu är inte räknas i det verkliga livet.
Det räknas i allra högsta grad och det är självklart att en arbetsgivare försöker ta rätt på så mycket som det går om en person man skall anställa.
Just de sociala medierna ger en arbetsgivare förträffliga möjligheter att avgöra vilket omdöme personen som skall anställas verkar ha.
Och det finns ingen arbetsgivare som vill ha anställda med dåligt omdöme.

Morrica tycker att arbetsgivaren har gjort fel i det här specifika fallet vilket däremot inte Synnerligen tycker.
För egen del nöjer jag mig att konstatera att om man inte kan förstå att allt man gör på internt kan ses av alla borde man tänka om lite.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på På nätet kan alla höra dig viska

  1. HDR-fotografen skriver:

    ”Synnerligen” är ett troll på nätet. Bara läs hans andra inlägg.

  2. urban skriver:

    Nu finns det förstås en del som tycker jag är ett troll också. I det här fallet behövde jag dock någon som hade en avvikande uppfattning från de andra.
    Och jag har inte läst flera inlägg på den bloggen.

Kommentarer är stängda.