Domänångest

Domänångesten brukar slå till ibland hos mig.
Det är när man på kvällen eller natten kommer på en fullkomligt lysande idé och bestämmer sig för att förverkliga den genom att först köpa ett domännamn. Det andra kan man alltid ta lite senare. Bara man säkrar domännamnet först.

Dagen därpå drabbar eftertankens kranka blekhet en. Och det där som var lysande bara några få timmar tidigare visar sig vara inte riktigt lika bra dagen efter.
Det räcker inte med en domän, det återstå en hel del arbetet att förverkliga det som verkade så bra. Ett arbete som får införskaffandet av domänen som en liten obetydlig vindpust.
Om man sedan bara skaffade IDN-domänen uppstår ett problem till.
Men att i det läget köpa en domänen till, eller t.o.m. ta alla TLDer som kan vara aktuella känns inte riktigt förståndigt.

Så man kan säga att projektet havererade redan första dagen. Men hoppet finns trots allt kvar så man lägger upp en enkel sida med en text i stil – Under konstruktion –

Sedan förflyter det några dagar, dagarna blir det veckor, veckor blir till månader, månader blir till det första året.
Det blir dags att förnya eller säga upp domänen. Men att säga upp något som finns indexerat på nätet tar emot. Så man förnyar domänen i hopp om att man lite längre fram skall hitta på något vettigt att skapa på den.
Åren fortsätter att gå, man förnyar domänen regelbundet och lyckas förtränga att den finns under större delen av året.

Men sedan kommer inspirationen. I det här fallet genom ett inlägg av Mathias som hette 8 motiv
Där kom idén vad det skall bli av domänen. Kanske inte riktigt det som vara tänkt då när man köpte den. Men innehåll blev det i alla fall, så nu är www.säljuppdrag.se igång.
Tack Mathias för ditt inlägg.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Domänångest

  1. OntiArmen skriver:

    ”Under konstruktion”?? En sån där med animerad gubbe som står o gräver? Men Urban, det är SÅÅÅ 90-tal! Skapa istället en trend för vad man skall ha på sin icke än påbörjade sida med något nytt o fräscht grepp! Varför inte ta temat ”Samtidigt…någon annan stans” med en live-kamera från tågstationen i Ånge?

  2. Pingback: En till

Kommentarer är stängda.