Det var på tiden..eller kanske inte?

Ser att förvaltningschefen Jan Landahl på regeringskansliet vill blockera ett antal internetsidor för de i runda 5.000 personer som arbetar inom olika departementen.
De får med andra inte surfa fritt längre.

Det här väcker två frågor.
Den ena är om omfattningen av de anställdas Internetaktivitet är av den graden att spärrar måste till så att de skall sköta sitt arbete istället för att titta på våld-, porr- och rasismssidor på nätet.
Om det är så kan man bara applådera beslutet att denna Jan Landahl tar itu med de anställdas dåliga arbetsdisciplin.
Det är i så fall inte en dag för tidigt.

Den andra lite mer obehagliga tanken som smyger sig in är att det är första steget till att censurera Internet för oss andra användare.
Då väljer de den smarta vägen, de inför förbud för de i maktställning först.
Så kan de med gott samvete säga: ”Titta på oss vi har redan infört det här”.

Men nu är jag inte så konspiratorisk så jag får väl vara säga.
Slut med porrsurfandet för er på regeringskansliet, börja arbeta lite nu istället.

DN

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det var på tiden..eller kanske inte?

  1. Pingback: Karl Sigfrid

  2. Swedeforce skriver:

    Att våra jätteduktiga politikers högsta dröm är att censuera vanliga medborgare är ingen hemlighet. Men när det finns dom som vill göra likadant med folkvalda då uppstår som du mkt riktigt tar upp flera frågor.

    Kan det vara så att våra mkt smarta politiker sitter och porrsurfar och smygrunkar på sina tjänsterum, och dessutom på skattebetalarnas bekostnad? Beställer dom eskorthoror? Finns det t o m dom som checkar in sverigedemokraternas partiprogram och tänker ”hmm, det här är ju vad vi eg tycker men inte får säga”? *asg*

    Visst, jag erkänner. Jag skämtar lite. Kanske… Vad jag vill säga är att all denna kontroll och censur på internet, som vissa går igång på. Börjar allvarligt fråga mig om inte sverige, kina och många 2a åsiktsförtryggande bananländer har börjat närma sig varandra på sistone…

Kommentarer är stängda.