Välbefinnande, olika vägar

Välbefinnande finns det olika vägar till. Nu, dagen efter valborgsmässoafton, lär en hel del upptäcka att det välbefinnande som infanns sig då, har förbytts i något helt annat. Samma mönster år efter år. Nästa stora helg för välbefinnande inträffar vid midsommar, med en något mindre välbefinnandehögtid runt skolavslutningarna.

För egen del så är det artificiella överdådiga välbefinnandet i flytande form utbytt mot mer hälsosamma övningar.
Övningar som förvisso är av nöden tvingade då kroppen ibland har en liten tendens till att inte riktigt bete sig som man vill. Eller snarare den gör precis som man vill, men den trilskas lite ibland i form av ryggskott.
Ett ryggskott är synnerligen obehagligt och plågsamt. Någon direkt lindring eller bot kan inte sjukvården prestera. Lite sjukgymnastik kan man få, om man nu lyckas med konststycket att boka en tid för det.
Något som fungerar är zonterapi, som Wikipedia beskriver på följande sätt. Visserligen verkar den enligt beskrivningen vara lite tveksam och inte fullt dokumenterad fungerande läkande metod.
Jag var därför tveksam när jag först bokade en tid för zonterapi. Men med en väntetid på en vecka hos sjukvården och ett kraftigt ryggskott så griper man alla halmstrån.
Det fungerade då för några år sedan och det har fungerat sedan dess vid andra tillfällen.
Andra tillfällen har det tyvärr blivit. Eldar man huset med ved och det går åt 50 kbm per år, blir det mycket ved som skall hanteras.

Ett angenämt sätt att uppnå välbefinnande utan att först ha krämpor eller få konsekvenser dagen därpå verkar vara att besöka ett Spa. Nu tänker jag inte på orten Spa i Belgien, som säkert är trevlig den med. Utan på själva inrättningen spa.
Att kunna koppla av en helg med, bad, mat, massage, som väl är en enklare form av zonterapi, verkar trevligt. Lite som att åka bort på en weekend men inte bara slappa så där i största allmänhet utan faktiskt få lite välbefinnande på köpet.
När man tänker efter så borde Spa-anläggningarna ha sin högsäsong nu så här dagen efter valborg.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Hälsa. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Välbefinnande, olika vägar

 1. Michael Håkansson skriver:

  Min fru fick hela sin journalhistoria raderad och ändrad när vården upptäckte att dom missat henne i 40 år.

  2005 hittades dokument som förlarade alla åkommor hon drabbats av under livet, och läkarkåren hade missat alla tecken hon uppvisat genom åren,och sedan bröt helvetet lös !
  idag är hon hindrad från att få vård och rätt vård, vilken läkare vill behandla henne när dom förstår vad kollegorna gjort !

  Hon har ju inte heller några riktiga journaler att visa fram längre, allt är ändrat och förfalskat.
  I dom nygjorda journalerna har dom lagt till ca 35 läkare hon aldrig träffat, hon är undersökt från topp till tå vid varje besök tom tar tempen, avgörande viktiga prover som aldrig tagits har idag tagits, hela historien är vedervärdig…
  Som tur är har jag en journalist vid min sida som hjälper mig och min fru, och en bra polis som också sett vad läkarna gjort med hennes journaler, utredningen är snart klar och det kommer att bli ett ramaskri när detta kommer ut i media..
  min e-mail:
  raskenstam@home.se

Kommentarer är stängda.