Dumt nys om manliga gynekologer

Från Aftonbladets artikel söndagen den 28:e januari.
Vilken skillnad är det att lägga sig i gynstolen och sära på benen inför en kvinnlig läkare kontra en manlig? Såvida båda är kompetenta förstås.

Som jag ser det visar kvinnor, i detta fall, att de själva könsdiskriminerar. Teknikaliteter har ju tidigare varit mannens förborgade värld. Men numera finns uppenbarligen duktiga kvinnor såväl i IT-branschen som inom samhällsbyggnadsbranschen.

Kvinnor kan, brukar det heta i företagsvärlden. Dom kan bli både ingenjörer och truckförare. Dom kan amma sina barn också. – Män kan, om de bara vill, ta hand om sin avkomma. Vilket fler och fler verkar göra. Om mamman ger dem en chans, vill säga.

I min enfald trodde jag att det bara var mannen, som stängde ute kvinnan i proffessionen. Men det jag läste får mig att ändra uppfattning.

En läkarundersökning är aldrig trevlig. Antingen går man dit för att hålla sig a´jour med sin kropp eller själ. Eller så får man en tid för att man känner sig krasslig. Fru Doktor eller Herr Doktor, vari består skillnaden?

Självklart kan jag förstå att individer med psykiska problem, kanske på grund av våldtäkt eller incest bör få möjlighet till särbehandling. Annars inte!!!

Sjukvårdsapparaten utgör en stor organisation. Med naturliga planeringsproblem. – Jaha Du Inga, Du känner stickningar i underlivet. Smärtsamma kramper har Du och illaluktande flytningar. Kan Du inte sära på benen om läkaren är en manlig specialist?
Eller ska Du vänta på att få tid hos den enda kvinnliga doktorn som finns på mottagningen?
Det kan ta tid – och Dina problem förvärras. –

Tror Du att den manlige gynekologen ska sätta på Dig vid undersökningstillfället? Hur och när har Du skapat Dig en sådan dålig bild av män? – Om Du nu har det, så finns alltid en kvinnlig sköterska med. Är Du generad att prata med män så lovar jag dig att hon alltid ställer upp.
– Men betänk hon kan vara flata!

Inga Lill

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Intressant

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dumt nys om manliga gynekologer

  1. gabriella skriver:

    Hej, synd att du ska skälla ut en bara för att man har en annan syn på saken. I mitt fall går jag inte till manlig men för den delen menar jag inte att de är kompetenta eller för att jag är rädd att som du fint säger det ”sätta på mig” men som jag ser det är det en viss skillnad. De få gånger jag varit hos manlig gyn så har deras arbetssätt helt klart varit mer hårdhänt, kraftigare händer gjort att ett redan obekvämt möte blivit ändå mer obekvämt. Och sedan kan vi inte sticka under stol med att de faktiskt inte kan ”våra” symptom mer än i teorin. Så om jag kan välja, javisst väljer jag en kvinnlig. Hur jämställd man än vill vara så finns det faktiskt biologiska skillnader och allt kan inte vara jämlikt till 100%. Men för all del, gå du till en manlig om det känns bra för dig, valet är fritt men fördöm inte för det.

    Gabriella

Kommentarer är stängda.