Det finns inget vaccin

När man läser om den resistenta bakterien som sprider sig från Indien, slås man av några saker.
Framför allt är det alla kommentarer och en del bloggar som exempelvis Matte som har noll koll på tillvaron. Detta eftersom de tror att allt är ett tricks för att få folk att ta något vaccin så läkemedelsbolagen tjänar pengar.

Det finns inget vaccin och kommer inte att finnas i framtiden heller. Utan det finns några oprövade varianter av antibiotika som man kan prova med om man drabbas. Annars inget.
Antibiotika resistenta bakterier är ett växande problem som tyvärr kommer bli ännu allvarligare allt eftersom tiden går.

Så simma lugnt ni alla som tror att det skall bli tal om en ny massvaccinering. Den kommer aldrig komma i det här fallet.

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

9 svar på Det finns inget vaccin

 1. Erik skriver:

  Ja, då kanske vi får sitta i plast-tält då tills faran är över om vi inte kan vaccinera oss.

  Ja, vi kan ju också köra ett utegångsförbud i hela Sverige också.

  Nestlé kom visst med ett överlevnads-kit i sina Kinderägg också som man ska klara sig på både utan vatten och mat i flera månader! Köp!

  Dessutom så utfärdas kanske också en tsunamivarning i Götakanal så att folk håller sig borta från vattendrag i allmänhet. D.v.s. om man inte köpt flytväsatar från Haliburton.

  Kontentan är att förtroendet för smittskydds-lobbyn är grusat för all framtid och vem fan lyssnar på ett gäng försäljare som bara försöker blåsa upp en kris som får oss att slösa pengar på skit. Dra åt helvete och låt mig vara.

 2. urban skriver:

  @Erik. Intressant analys får jag säga.
  Din sammanfattning får mig att misstänka att du inte kan ta till dig information i form av skriven text.
  Så gör ett nytt försök att läsa igenom artiklarna i det här ämnet en gång till, om du håller pekfingret framför varje bokstav och läser den högt så kanske det går.

 3. CG skriver:

  Om folk inte tryckte i sig antibiotika som en annan käkar snacks skulle detta aldrig varit något problem.
  I hysterisverige ska man dock medicinera sig till döds till varje pris.

  Svininfluensan är ett praktstudie över hur panikslagna dagens svenskar blir så fort skvallerpressen skriver om någon bakterie. Sedan åker de till Tropikerna, vänslas lite med malariamyggor och utsätter sig för en verklig dödsfara frivilligt.

 4. rädd för vadå?? skriver:

  Om man tror på gud jesus kommer han vaka över dessa epedemier och de sissta stora sjukdomar som kommer sprida sig över världen så de e inga problem och vara rädd för..istället va räd för att ni kommer chipas er snart med satans märke 666

 5. Rist skriver:

  Tyvärr så är ju detta naturens sätt att städa upp lite i naturen.
  Vi skjuter stackars älgar varje år ”för deras eget bästa”, det vill säga, för att se till att inte deras sjukdomar sprids i stammarna för fort och för att minska antalet insjuknande.
  Eftersom vi människor inte har några jägare som gallrar oss ”för vårat bästa” så har naturen tagit sitt ansvar och sett till att våra mediciner inte räcker till.
  Helt naturligt, logiskt och…hemskt.
  På sjuttio talet gick en engelsk tv-serie som hette De Överlevande.
  Den visade oss hur världen skulle se ut om bara några miljoner människor skulle överleva ett super virus.
  Detta ämne är inte att skämta om, och man ska inte tro sjukvården går ut med ett larm i onödan för att tjäna pengar.
  Detta är allvar…och vi kommer nog få se hur mycket om bara några år.
  Den enda lösning jag kan se i dags läget är att man snabbt stoppar turist flyg till Indien, och att man nu letar upp vilken region som sprider mest.
  Folk hatar rese stopp men hälsan kommer först.

 6. urban skriver:

  @CG. Visst överkonsumtionen av antibiotika är ett stort problem. Inte bara i Sverige, eller snarare mindre här kanske än i andra länder. Jag hittar inte rapporten just nu men antibiotika är väl i vissa länder utan recept eller i alla fall mycket lätt att få ut.

  @rädd…Ja just det.

  @Rist. Naturen tar inget ansvar för någonting. Men jag förstår din tankegång. Det är snarare så här att ju bättre vi lyckas att behandla sjukdomar, dess sårbarare blir vi följaktligen. För ungefär 100-200 år sedan var medellivslängden i Sverige omkring 44 år. Nu är den runt 80 år.

  Så i det avseendet har vi tyglat och besegrat naturen med råge, om vi nu skall använda naturen som en motståndare. Så naturen råder inte, om man ser det i ett längre perspektiv.

 7. Ndm1 skriver:

  Tack för intressant info,

 8. Matte skriver:

  Hej

  Tack för att jag fick vara med i din blogg, herrn. Hade jag vart lite tuffare så hade jag påstått att det var lite förtal, jags skrev nämligen aldrig något om att vi ska ta vaccinet ”på grund av att läkemedelsbilagen ska tjäna pengar”. Så den slutsatsen och logiken får du stå för på egen hand.

  Men men, tack för uppmärksamheten av min blogg, den tjänar inte läkemedelsbolagem pengar på, det klarar jag så bra själv 😉

  Bästa Hälsningar
  /Matte

 9. urban skriver:

  @Matte. Varsågod för länken du fick av mig. Det var en kreativ tolkning jag gjorde av ditt textstycke.

Kommentarer är stängda.