Blir färre

En viss oro verkar finnas hur samhället kommer klara sig vid ett större utbrott av influensan. Senast nu hur kommunikationerna kommer att fungera.
Fast man kan ju se det så här också. Om nu befolkningen blir sjuka jämt fördelade som kommer behovet av transporter minska per automatik.
Ligger man sjuk med 39 graders feber lär viljan att resa vara lite begränsad.
Så just den effekten av ett stort influensautbrott lär knappast påverka så mycket då resenärerna blir färre.

Tänkte också lite på polisen där. Blir ju samma förhållande med deras verksamhet. Färre bilolyckor som de behöver åka på då det kommer vara mindre trafik. Brottsligheten lär också gå ned en del. Även kriminella kommer drabbas av sjukdom. Och jag har svårt att tänka mig att man så gärna begår inbrott eller slåss i en korgkö med 39,5 grader.
Dessutom misstänker jag att det allmänna hälsotillståndet hos yrkeskriminella är något sämre än hos poliser. Så de lär väl drabbas lite hårdare rakt över lag.

Lite fånigt blir det när man läser att försvaret också de förbereder sig för svininfluensan. Vilket försvar är frågan man ställer sig?
Det märks väl knappast om de få som finns kvar i landet råkar bli sjuka någon vecka. Tror faktiskt att landet klarar sig utmärkt om så alla skulle vara sjuka samtidigt.
Men förmodar att de menar den personal som krigar i andra länder som skall vaccineras.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.