3 miljoner vaccinerade, en framgång

I storleksordningen 3 miljoner människor är nu vaccinerade. Bara det är att betrakta som en framgång med tanke på allt trassel med försenade leveranser och för lite vaccin när leveranserna väl har kommit.
Jag skrev en del om det redan här på desperationen växer det var den 10 november. Ingenting ifråga om viljan att vaccinera sig verkar ha gått ned. Snarare tvärtom.

På tidningarnas debattsidor ser man att de vaccinationsmotståndare som finns kvar börjar det bli nästan full panik för att fortsätta försöka få ut sitt budskap. De använder nu bottenskrapet av de källor som de anser kunna stödja deras teorier om det dödliga vaccinet. Ja inte nog med det de kan t.o.m. länka till utländska sidor som inte ens handlar om vaccin eller influensa överhuvudtaget. Men de kanske räknar med att folk inte skall orka kontrollera länkarna alls.

Min egen foliehattsfavorit Jane Bugermeister tappar ibland totalt kontrollen i sin iver att måla upp skräckvisioner om vaccinet. Förre veckan drog hon till med att tusentals människor låg döda på gatorna i en stad i Ukraina då de dött efter vaccineringen i stort sätt omgående. Militär hade spärrat av staden och så där. Men dagen därpå kom hon på att det nog var för mycket för folk att svälja så hon ändrade det till att uppgiften var felaktig.

Nu lär de inte orka hålla på så länge till och sedan har de fått ett annat intresse som drar mera. Och det är klimatdebatten som de så sakta håller på att skifta över till.

Bloggar om ämnet | Aurora | Hobab |

AB | AB2 | AB3 | SVD | DN | SYD |

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

4 svar på 3 miljoner vaccinerade, en framgång

 1. GH skriver:

  Du känner dig nöjd med att ett gigantiskt experiment med icke kvalitetssäkrat vaccin har sprutats in i miljoner människor ?

  Företaget meddelar idag att de stoppat leveranserna till sverige då man inte kunnat kvalitetssäkra, i kanada har man stoppat vaccin från samma företag på grund av allvarliga biverkningar.

  Det är sjukt hur det finns folk som tror att det är normalt att spruta massa skit i kroppen på grund av en mild influensa.

  Hoppas du trivs med ditt vaccin, du lär får anlending att fundera över vad det gör med dig på 20 års sikt, men vid det laget har du väl glömt ditt ivriga påhejande av detta eperiment och skyller på något annat istället.

 2. urban skriver:

  @GH: Alldeles utmärkt att man gör kvalitetskontroll på det som skall levereras. Jag skulle bli mer orolig om man inte gjorde det.

  Men jag märker på ditt ordval att du totalt saknar kunskaper om ett vaccins innehåll och vilka mängder det gäller.
  Och det gör ingenting med mig eller andra på 20 års sikt. Fast jag förstår att du måste flytta fram tidsperspektivet. Era ikoner hävdade ju att folk skulle trilla ned döda direkt när de fick vaccinet och hitintills skulle då några miljoner ha dött.
  Måste kännas bittert för dig att inget av hela stämmer.

  Men angående skit i saker kan du fundera på vad du med stor sannolikhet kommer äta om en månad. Produkten innehåller, fosfor, natrium, zink, magnesium bla. Alla ämnena är mycket skadliga.

 3. Jesper skriver:

  Finns svininfluensan kvar? Har faktiskt börjat glömma den historien. Pratade med en god väninna från Holland, hon hade hört talas om influensan. Hon hade faktiskt tillochmed hört rykten om något vaccin. Jag berättade om hur det såg ut här uppe i norden för bara några veckor sedan, och hon svarade med ett skratt: ”Typiskt Sverige.”

 4. urban skriver:

  @jesper. Det är väl utmärkt att den inte märks så mycket. Syftet med vaccinering är just det.

Kommentarer är stängda.