Zlatan eller Victoria, folk är inte kloka

Nu kommer eventuellt Selma försvinna. Inte namnet förstås, visserligen är det enligt USK, som inte har bestämt sig för vilken startsida den skall ha, som har det namnet Selma i Stockholm, men några verkade det vara som synes här.

Så namnet på kvinnor skall inte bort utan den är sedel som bär namnet Selma eller 20-kronors sedeln som tydligen är under diskussion att försvinna. Riksbanken gillar den visst inte utan vill ha ett mynt istället.
Någon som jag är säker på gillar det hela är min bekant Stefan. Nu är han förstås part i målet då han säljer mynträknare. Så han räknas liksom inte.
Dick Malmlund på Svenska Handel är de däremot inte så glad över en sådan utveckling mot mer mynt. Men han å andra sidan vill avskaffa alla kontanter till förmån för kort. De där som det är så lätt att kapa som ni vet. Så han är verkligen part i målet.

Men nog om det. Om vi nu skall ha mynt så har Aftonbladet en dagens fråga om vem som skulle finnas på det nya myntet.
Astrid Lindgren är ett förslag som har fått flest röster. Ett förslag som verkar mycket sympatiskt. Så det är inte så mycket att säga om.
Men när man ser vad en del har röstat på blir man lite beklämd. Zlatan på ett mynt. En halvmedioker överbetalad fotbollsspelare.
Visserligen är jag inte intresserad av sport men så mycket har jag förstått att för de svenska landslaget i fotboll, där bidrar han inte till mycket.
Ok kanske om vi hade ettöringar skulle han väl platsa där.

En del tycker Victoria och Daniel skulle finnas på myntet. Det var en variant det med. En gyminstruktör och en som inte tillhör den vassaste kniven i lådan enligt en krönika av Herman Lindqvist i dagens papperstidning av Aftonbladet.
Men visst om nu Victoria och Daniel skulle pryda myntet låt då för guds skulle inte Victoria vara med i processen.
Då lär det stå något i stil med.

Viktåra å Aniel – jugo krånar
på myntet.

(Visserligen finns det kurser för att motverka en del hennes problem, dyslexi. Men de kommer hon inte bry sig om att gå på, mycket att stå i och så där. Klippa band är jobbigt för man måste tänka på att inte klippa av fingret. )

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.