Twitterguide för sociala medieexperter och andra tyckare

Twitter är fortfarande populärt bland dem som sysslar med social marknadsföring och en del andra tyckare. De sistnämnda mer eller mindre professionella.

Och efter några år på twitter för egen del så tycker jag att det börjar bli dags att skriva en liten twitterguide för den kategorin.

1) Följa bara de som tycker lika.
Ett råd som praktiseras av många. I retorik gillar de olika men när det kommer till twitter gäller det att bara följa lika.
På det sättet får de bekräftelse på sin egen storhet och att de tycker som man skall göra.

2) Tyck aldrig fel
En mardröm för den här typen av människor är att ta ställning för något som kan uppfattas som inte riktigt rätt. Med andra ord en fråga där det kan finnas argument för eller emot och det från vederhäftiga personer.
Säkra ämnen att ha åsikter om och alltid tycka rätt om är:

Sverigedemokraterna: Säkraste kortet att tycka illa om. Ingen mer än SD:are kommer ha negativa synpunkter, alla andra tycker som du.

Barnfattigdom: Samma sak där, alla håller med om att det är förskräckligt. Men en liten varning kan utfärdas där. Avstå helst för att ha synpunkter på den i Sverige. Då kan det helt plötsligt bli partipolitik av det hela. Och då riskerar man att tycka fel.
Ryssland är det säkraste landet att tycka illa om den i.

Politik: Partipolitik bör man som sagt undvika, men. Miljöpartiet kan man tycka om, en stor del av alla journalister gör det. Och miljöpartister kan tänka sig samarbete med vilket parti som helst. Och alla partier vill samarbete med dem. Så Miljöpartiet står på något sätt över partipolitiken.

Homosexuellas rättigheter: Också det säkert att vara för. Samt naturligtvis kritisera de länder som inte ställer upp för det. Men en liten varning här också. Välj Ryssland att kritisera. Säkrats så, Iran och Saudiarabien som avrättar homosexuella får man ta det lite försiktigt att kritisera. Det kan lätt glida in på religion då. Och där kan man trampa i klaveret ordentligt om man tycker fel.

Religion: Kan vara ett gungfly att ha åsikter om. Men, några enkla tips här.
Svensk kristendom är ok att tycka så där halvbra om. Vi har en kvinnlig ärkebiskop och  det är jättebra av någon anledning. De där Åke Green-typerna är inte så många så de kan man glömma. Men kom ihåg att kristendomen var otäck förr.
Islam bör man undvika, kan nämnas lite svepande om att det är en fredens religion men några uttolkare av den är lite extrema.
Judendomen känner ingen till i princip så den man nästan glömma. Gnäller någon att judar trakasseras i Malmö klämmer man bara till med alla muslimer är utsatta för förföljelse och är diskriminerade i Sverige. Då brukar man få tyst på de som drar upp judar.

Men allt är inte frid och fröjd med detta
Även om man bara följer de som tycker lika råkar man ut för att personer som tycker olika följer en. Och ibland har de synpunkter som inte stämmer med dina.
Åtgärda då enligt följande.
1) Ge ett nonsensvar
2) Strunta i att svara
3) Fortsätter de skriva- Blockera dem. Då kan de inte interagera med dig längre och störa dina cirklar om hur duktig du är.

Ett annat alternativ till Twitter och att sitta framför en spegel och säga till dig själv hur duktig du är.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.