Tvingas använda mobiler

Det ser ut som att vi snart tvingas gå över till att använda mobiler i framtiden och inte fasta telefoner. Reservdelar för AXE-systemet håller på att ta slut.

En utvecklingen som inte är av godo. Visserligen har vi både fast telefoni, mobiltelefon och Skype. Men den fasta telefonen har klara fördelar vid större strömavbrott då den inte slutar att fungera direkt.

Men det påminner mig när vi för runt 8-9 år sedan skulle dra in en telefon till i vår förra bostad på Torget i Vollsjö.
Telia bekräftade att det skulle vara ok att dra in en linje till. När sedan montören väl kom visade det sig att det gick då rakt inte.
Endast en tråd gick in i huset. Så det blev till för Telia att komma hit med en mindre grävskopa och gräva upp en del av torget för att kunna få in den andra telefonen också.
Som tur var inte på vår bekostnad då de hade bekräftat att det skulle gå före.

Någon vecka senare var jag nere på Teleservice i Sjöbo i något ärende. Före mig stod en kvinna som just flyttat till Vollsjö och som undrade hur hon skulle göra för att få kabel TV installerat.
När hon fick till svar  att det inte gick så hon att hon minsann sett att de hade krävt upp delar av torget förra veckan och det måste väl vara för kabeltv-ledningar.
Jag tog då till orda och sa något i stil med:
Det var vi som kom på att vi skulle skaffa en sådan där telefon alla pratar om. Postgången har blivit sämre så det är lite svårt att kommunicera med hjälp av brev numera och frimärken börjar bli så dyra.
Hon tittade storögt på mig skakade på huvudet och halvsprang ut ur butiken.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.