Tegnell och munskydd

FHM och då framförallt Tegnell visar en stor avsky mot munskydd detta trots att ett stort antal andras länder i världen samt flygbolag har det som krav. Blir lite svårförklarligt vid första anblicken även om Tegnell säger att Sverige och hans strategi är den bästa i hela världen. Men börjar man tittas lite så kan det kanske klarna en del där.

Ekonomin
Här skall man ha klart att kostnaden blir mycket hög med munskydd. Ystad kommun med 30.000 invånare gör 90.000 hemtjänstbesök per månad. Deras kostnad skulle hamna på 1,8 miljoner i månaden med krav på skyddsutrustning. Om vi utgår ifrån att förhållandet är ungefär likadant i landets alla kommuner baserat på antalet invånare. Hamnar vi på runt 7 miljarder kronor årligen. Och då har vi inte tittat på äldreboende, vårdcentraler, sjukhus om de skulle få samma krav. Sedan tillkommer den delen av befolkningen som inte kan isolera sig utan måste ut och arbete. Så frågan är där: Vem skall betala?

Förakt för medmänniskor
Tegnell verkar hysa ett stort förakt för sina medmänniskor. Detta då han menar på att folk minsann kommer pilla sig i ansiktet trots att de använder munskydd och de därmed kan spridda smitta ännu mer. Det som är lite skrämmande i det hela att han tillbeds av en hel hoper människor där några dessutom tatuerat in hans ansikte på kroppen. Fast då förstås kanske Tegnell har rätt att folk är korkade fast inte på det sättet han menar.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.