Taffel

Taffel; festmåltid eller en form av musikinstrument. Det förstnämnda är väl mer aktuellt nu till nyårssupén. Visserligen är den nog rätt så enahanda med hummer och oxfilé som beståndsdelar hos många hushåll.
En förklaring till det kan vara att den maten betraktas som festmat, troligtvis beroende på priset. Men icke att förglömma butikerna plockar fram till lagom till nyår. Så det kanske inte är så konstigt att dessa rätter fått en så stor betydelse till nyårsfirandet.

För att återgå till taffel som instrument så köpte mina föräldrar en sådan på aktion för länge sedan när jag bodde hemma. Varför de köpte den har jag ingen aning om, ingen i familjen kan nämligen spela på något instrument. När de sedan tog dit en pianostämmare visade det sig att det skulle kosta tre gånger så mycket att stämma eländet som att köpa det.
Allt slutade med att vi kasade ned det för trappen och fick ned det till källargången. Och om jag inte är fel på det så stod det där och skräpade tills de flyttade ifrån huset.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.