Svenskar minst rädda att starta eget

Entreprenörskapsforum lanserar idag en rapport om viljan att starta eget hos svenskar jämfört med andra länders medborgare.

En del som tas upp där är att 30% av svenskarna inte vill starta eget för att de är rädda att misslyckas.
En siffra som är mycket bra. För det innebär att 70% inte är rädda. Men nu är det så att den siffran används som ett argument för dålig entreprenörsanda.
Ett mycket märkligt resonemang för hur ser det ut i rapporten egentligen?

Nedan återfinns statistiken i jämförelse med andra länder. De länder utmärkta med en röd prick efter är de länder där de är räddare än oss svenskar. (Jag har dragit ihop de tidigare åren)
Och inte tycker jag att vi i Sverige sticker ut negativt, snarare tvärtom. Men har man en agenda att driva som Entreprenörskapsforum har är det enklare att inte belysa allting fullt ut.
Det finns fler märkligheter som inte stämmer med bilden de vill sprida men det får jag återkomma till lite senare. Rapporten finns här PDF.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Svenskar minst rädda att starta eget

  1. lassegw skriver:

    Såg din tweet. Jag har ögnat rapporten och måste säga att medierapporteringen verkar vara urusel, milt uttryckt. Ska bli intressant att följa. Det jag sett hitintills verkar utomordentligt tendentiöst behandlat.

    Rapporten ger en betydligt mer positiv bild. Det verkar som om någon trollar i stora mått inför Almedalen.

  2. urban skriver:

    Tänkte när jag har tid i veckan gå igenom hela rapporten ordentligt. För precis som du så ser jag att det som redovisas är det som de vill skall framträda inte det som faktiskt står där.
    De räknar väl med att ingen skall orka ta sig igenom de 88 sidorna. Men där misstar de sig 🙂

Kommentarer är stängda.