Nyårsmat

Funderade ett tag på om man skulle göra fasan till nyårsmiddagen. Vi brukar ha en som besöker oss i trädgården ibland. Och en fasanstek skall visst vara en läckerhet.
Här uppstår dock några mindre problem. Det första är hur man skall ta kål på fasanen och sedan hur man enklast skall tillaga den. Den behöver väl antagligen plockas eller vad man nu gör med fasaner sedan skall den nog behöva hänga till sig lite.
Så vi får se hur det blir med middagen i kväll.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nyårsmat

 1. PaljettenQ skriver:

  Humm, det där är faktiskt något jag vill provsmaka någongång. Undrar just om de behöver hängmöras något…? Vår stuggranne knäppte en hare vid jul, jag belv glad för nu har vårt äppelträd en chans att överleva vintern. Om den nu var ensam vill säga. 😉
  GOTT NYTT ÅR!

 2. urban skriver:

  God fortsättning på dig.
  Den behöver nog hängmöras kan tänka. Dock har jag lite problem att nedlägga den. Mina jaktredskap är väl de man hittar i kökslådorna. Och det kan bli lite svårt att komma tillräckligt nära.
  Tror inte det fungerar att kasta snöbollar på den, även om det är isbollar.

 3. PaljettenQ skriver:

  Kanske den där klassikern med en upp och ner vänd låda som hålls upp av en pinne och ett snöre…?

 4. urban skriver:

  Där har vi det. Enkelt att rigga, lådor har jag gott om, de där som det var böcker i. Snöre inga problem och en pinne skall inte vara så svår att få tag på heller.

 5. Vakare skriver:

  Förr jagades en hel del fasan med snara men numera får man bara fånga ripa i snarorna. Tror man kör med hagelvapen och fågelhund nu men en låda kanske funkar helt ok också om man är tålmodig…

  Fasan är sjusärdeles gott att mumsa i sig och den ska vara välhängd före innan man tillagar den. Rekommenderar lergryta pga att den lätt blir lite torr annars 🙂

 6. urban skriver:

  Jamen Vakare, nu frestar du mig här till att bedriva jakt på min egen tomt. Visserligen får det bli med låda då eller så får jag läsa på hur man knyter snaror.
  Visserligen var jag med scouterna i ungdomen med djursnaror kommer jag inte ihåg att vi fick lära oss.

Kommentarer är stängda.