Snabbt skall det gå

Hastighet kan behövas ibland och vara en nödvändighet för att komma ut ur lite besvärliga situationer. När man inleder och skall avsluta en dialog med getingar kan hastighet vara en fördel.
Snabbt vill många uppnå berömmelse. Om det är för någon prestation eller bara vara så där känd i största allmänhet verkar inte ha någon betydelse, bara det går fort.
Konceptet verkar konstigt nog ha framgång, berömmelse får folk tydligen bara för att de försöker bli berömda snabbt.
Pengar skall också gå snabbt. Nu har pengar den egenheten att de i många fall försvinner snabbt. Synkroniseringen mellan intäkter och utgifter är lite dålig.
Återstår då att låna pengar om de saknas. Förr i tiden, så där för riktigt länge sedan, tog det en hisklig tid att låna pengar. En bank hade erbjudande om att om man skall låna pengar fick man spara varje månad i åtta månader därefter fick man låna dubbla den summan man hade sparat.
Ett kanske inte alltför generöst erbjudande på lån om det var lite mer bråttom.
Numera går det att få ett lån över mobilen på 15 minuter, här finns en som erbjuder ett sådant smslån.

Med all denna hastighet till känns det skönt att se någon som inte tar sig någon brådska, överhuvudtaget.
Ehud Netzer letade efter föregångaren till Anders Borg*, Herodes i 35 år. Smaka på det 35 år för att hitta  något och få berömmelse. Det ni alla som vill uppnå det på någon vecka.
Den största delen av tiden, runt 34 år, letade han på fel ställe efter graven.
Spontant känns det lite improduktivt att leta på fel ställe så länge. Men berömmelse kommer han onekligen att få. Frågan är bara om hans eftermäle kommer bli att han hittade graven eller att han letade på fel ställe.

*Vad som gäller föregångare till Anders Borg tänkte jag enbart på delen med skatter inte den där andra grejen.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.