Smörgrossist

En del spam höjer sig lite över mängden. Jag skrev om ett här. Idag kom ett till som sticker ut lite.
Jag hoppar över den engelska versionen och kör direkt med den svenska översättningen
Vi vill berätta för dig om du kan förse oss med smör 25 kg och mängden av sjöfarten i 20-fot containrar och skeppas till ditt land i Jemen, över havet hamnen i Hodeidah.
Önskar svar och uppskattar era kontakter med oss.

De vill med andra ord köpa smör av mig. Och det är inte lite smör heller. En 20-fots container rymmer 11 pallar. Och i vikt lär det bli runt 8 ton smör. Lite beroende på hur mycket man lastar per pall.
Ett som jag tycker först lite märkligt spammail. Sälja smör till Jemen är väl kanske inte den affärsidé som lär lura speciellt många.
Men så tittar jag på avsändaren och ser att företaget faktiskt finns och namnet stämmer. Jag hittar t.o.m en bild på avsändaren av mailet på deras hemsida som finns här.

Sedan börjar det klarna han har antagligen hittat vår lilla sida om smör och därför utgått ifrån att jag är någon form av smörgrossist.

Eftersom jag är öppen för nya idéer så funderar jag på om man kanske skulle ge sig in i smörbranschen.
Och eftersom en bekant till mig säljer kryddor på nätet så kunde jag kanske importera en del från Jemen så containern inte behöver gå tom tillbaka till Sverige.
Har jag klarat av att skicka böcker till en bokköpare i Säffle skall väl några ton smör till Jemen inte vara några problem att ordna.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.