Slut med lightprodukter

I alla fall kan man hoppas på det. Med lightprodukter avser jag allt detta tjafs om att man skall stoppa i sig syntetiskt margarin istället för riktigt smör och så där.
Att steka i margarin är att förstöra hela smakupplevelsen. Då är det lika bra att stoppa i sig mikromat istället för att fördärva bra råvaror. Fast om man använder margarin så bryr man sig förstås inte om hur maten smaker i alla fall.

Fick ett tips från Svensk Mjölk om deras nya webbplats som heter Smörfrämjandet. Den sidan är väl värd att besöka. De hade hittat min e-post via vår egen sida om smör.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Slut med lightprodukter

 1. Jens skriver:

  Sanning! Det är bara att ägna en enkel tanke hur man får flytande rapsolja till fast form med samma färg och konsistens som smör. Jag får inte ihop det utan kemikalier och avancerad processindustri.
  Stort tack för en mycket klok blogg.
  /Jens

 2. PaljettenQ skriver:

  Helt rätt!
  Aspartam, isomalt och de andra ersättningsprodukterna är skit för kroppen. Nej, äkta ska det vara! Men då det kommer till fett, föredrar jag mjuka fetter som goda oljor… varför göra dem hårda?

 3. urban skriver:

  Jag förstår varför folk köper mikromat. Steker man i margarin och använder surrogatprodukter istället för exempelvis grädde går det nog på ett ut vad man äter.
  Nu steker vi allt i riktiga stekpannor av gjutjärn inte det där krafset av teflon.

  Får väl passa på att tipsa om vår ärtsoppa. Ett dygn tar den att göra, MEN den aktiva arbetstiden är bara 30 minuter. Och den kostar per portion ungefär 7:-.
  http://www.gester.se/allmant/inga-lills-artsoppa/

Kommentarer är stängda.