Skotta eller surfa

Banverkets personal tillbringade en hel del tid att surfa på nätet under det värsta tågkaoset i vintras. Facebook och Youtube var tydligen populära ställen att tillbringa arbetstiden på. Ja och så de sidorna med kvinnor som bär den här typen av kläder. Dock så gjorde kvinnorna en del övningar också, vilket de inte gör i det jag länkar till.

Men jag förstår personalen. Om alternativet till att skotta bort snö från växlar är att surfa på nätet skulle jag också föredra att surfa. För snöskottning är inget som är frestande.
Och eftersom tågen i alla fall inte gick så kunde de väl lika bra sitta framför en dator och glo på något.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Skotta eller surfa

 1. Mr A skriver:

  Något som man inte får glömma…
  Är att även om du inte är vid datorn, men har Facebook, DN, SVD, eller annan websida öppen, så ser det ut som att du aktivt använder dessa i loggarna, i och med att många sidor uppdaterar sig själva med javascript

  ta det faktum att FB uppdateras när något skriver en status uppdatering, även att tex DN uppdaterar sig själv när en nyhet publiceras

 2. urban skriver:

  Det var en aspekt jag inte hade tänkt på. Knappast så många andra heller. Man har koll på nyheter, väderrapporter i flikarna på webbläsaren för att slippa hålla på att öppna och stänga webbläsaren hela tiden.
  Som när jag håller koll på åskan nu i blixtvarning.se men då i en loggfil skulle ge intrycket att jag suttit och glott på den sidan i tre timmar i sträck.

  Tack för infon Mr A.

 3. Peter skriver:

  Enligt andra uppgifter var det bland annat personal på Banverkets IT-drift, som inte har ett smack med tågdrift att göra, som surfade medan de satt och övervakade nättrafiken. En typisk tidningsanka, alltså! Var det inte Aftonbladet som var först ut med detta…?
  ”Förstör inte en bra story med att kolla upp den”

Kommentarer är stängda.