Sköt de med skarpa skott?

Ibland blir man lite fundersam när man läser om ståhejet omkring bröllopet. Nu senast skulle tydligen ostindiefararen Götheborg skjuta kunglig salut men hann bara skjuta 8 skott av de 21 som de tänkte göra. Polisen stoppade de sista salvorna.
Funderingen man får är om de sköt med skarpa skott och polisen tyckte det vara lite olämpligt.

Bröllopet har till skillnad från en salut varit svårt att värja sig för. All media, precis all har fullt sina papperstidningar och nättidningar med artiklar om bröllopet. Som tur är har vissa tidningar haft separata bilagor som man kunnat lämna kvar i affären för att slippa bära hem dem. TV och radio där har det väl varit likadant om man tittar på tablåerna.
Förhoppningsvis så stärker den här bevakningen av bröllopet folks motvilja mot monarki så det blir lite fler som stödjer Republikanska föreningen.
Men hoppet är som sagt inte så stort. Antagligen så stärks monarkin på det hela i slutändan. Folk som gifter sig av kärlek brukar alltid skapa sympatier hos andra.
Sedan att inramningen såg ut som den gjorde lär inte avskräcka om några månader.
Däremot kan man fundera lite på var det skattefinansierade bröllopsresan skall gå någonstans. Det lär knappast bli en romantisk weekend i Sverige utan med stor sannolikhet ett betydligt mer kostsamt äventyr. Med tanke på familjens problem med ord så skulle de kunna välja bland några språkresor för att se om de inte kan arbeta bort den dyslexi de lider av.
Fast Daniel lär väl knappast uppskatta att ha svärfar med sig på en bröllopsresa.
Det lär nog räcka med att träffa honom på de där söndagsmiddagarna som de brukar ha.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.