Sju anledningar till att stanna i Sverige

Magnus har i ett inlägg gett 7 anledningar till att lämna Sverige så jag skall väl inte vara sämre och ge sju anledningar att stanna kvar i Sverige.

1)    Man kan få vara ostörd om man vill. Ingen förväntar sig att man hela tiden skall vara kommunikativ eller överdrivet trevlig mot folk. Ser man grannen räcker det med en liten nick så är det avklarat. Inga nyblivna föräldrar som kör upp en dräglande unge i ansiktet och förväntar att man tycker den skrikande gaphalsen är söt.
2)    Vi slipper massa skrytpellar. Inga struntförnäma typer som skryter om hur de lyckades hitta på någon totalt onödig pryl som de har tjänat pengar på. Och som vräker sig i rysk kaviar, nya lyxbilar eller plastikopererade bimbos som klänger på dem.
3)    Klimatet är nästan det bästa med Sverige. Malaria dödar några miljoner varje år. Men inte här hos oss, myggjävlarna som sprider malaria överlever inte vintern. Vi kan stoltsera med skidåkare i världsklass samt känna oss stolta över deras framgångar.
4)    Systembolaget. Systembolaget är en av pärlorna i landet. Det har gjort oss disciplinerade och punktliga. Om man inte kan planera sitt drickande dagen före eller tidigt samma dag visar det att man är totalt oförmögen att ta ansvar för sitt liv. Och kan man inte ta ansvar för sitt liv skall man verkligen inte dricka alkohol.
5)    Våra bostäder håller hög klass. De är byggde i tegel, cement och andra tåliga material. Inte av koskit och vass som ramlar ihop som ett korthus om det blåser lite eller jorden skakar till som i andra länder.
6)    Vi är skyddade. Tack vare myndighetens omsorg om vår säkerhet behöver vi inte riskera att vakna upp en dag och höra att överste Bumbbumba genomfört en statskupp igen,  som de som bor i bananrepubliker får höra ständigt.
7)    Vi värnar om kontinuitet. Människor behöver lång tid för att lära känna varandra. Då är det också viktigt att om man skall anställa någon att de är en process som kräver omsorg och behöver ta tid för att allas trygghet skall säkras. På samma sätt gäller att se till att en anställd får tillfälle att under lång tid lära sig arbetet. Förr eller senare kommer han klara av det även om det kanske inte verkar så. Att då bara kasta ut dem är barbariskt, och det stadiet har vi för länge sedan passerat.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Sju anledningar till att stanna i Sverige

 1. MrArboc skriver:

  Faktum är att vi faktiskt har malariamyggor i Sverige, och även malariaparasiten fanns här en bra bit in på 1900-talet – trots klimatet.

 2. urban skriver:

  Oj har vi? Vilken tur då att jag brukar dricka Dry Martini så får jag ett 100% skydd mot malaria.

 3. MrArboc skriver:

  Det är gin och tonic du ska dricka, fast det räcker med tonic water för det innehåller kinin!;-)

 4. urban skriver:

  Ok men eftersom jag dricker gin så har jag 50% skydd nu då 🙂

 5. Magnus skriver:

  Jag är rädd att det var just tonic som var bra mot malaria och ginen bara där för att man skulle kunna svälja ner den bittra medicinen. Antar att du får dricka Vermouth med tonic för att få de goda (inte välsmakande då) effekterna.

 6. urban skriver:

  @Magnus. Gin tonic går bra det med. Men det är mer en sommardrink att läppja på.
  För vid det här klimatet i Sverige just nu finns det absolut inga mygg, med malaria eller inte.

 7. Magnus skriver:

  Ja, finessen med sommar året runt är ju att man kan avnjuta sommardrinkar året runt med. Därmed en klart mindre risk för Malaria än er svenskar som är helt oskyddade halva året.

  Nu vet jag ju dessutom att du bor så pass långt söderut att man knappast kan kalla det Sverige, vi är ju i praktiken grannar du och jag.

  Tycker att det är dags att du tar och besöker oss här för att få avnjuta hur det är med sommar året runt, ska precis gå ut i trädgården och ta mig en öl.

 8. urban skriver:

  Vadå det kan jag också göra gå, ut i trädgården och ta en öl. Dricker jag den tillräckligt snabbt så hinner den inte frysa till is. 🙂

 9. Magnus skriver:

  Jo det är sant, öl ska helst vara kall.

 10. urban skriver:

  Inga problem. Som vädret är just nu i Skåne skulle man kunna konkurrera med detta http://www.icehotel.se/se/
  Ån endast några få steg från huset duger för vinterbad, visserligen har vi inge bastu med braskaminen värmer rätt så bra.

 11. Magnus skriver:

  På Automercado, vår livsmedelsbutik, tävlar man nu med sitt medlemskort om en resa till Hielo Hotel en Suecia, Ishotellet i Sverige alltså. Såg reklamen för tävlingen igår och blev glatt överraskad, ska satsa hårt på att vinna.

 12. urban skriver:

  Lycka till. Fast känns det inte lite märkligt Magnus att delta i en tävling därborta och vinsten är en resa till ditt gamla hemland?
  Dessutom på en tid när det är som kallast.

Kommentarer är stängda.